Sammen gør vi Danmark til grøn førernation for innovative og globale energiløsninger
Innovation Roadmap
 • Nyheder

  Følg med i vores projekter og find pressemeddelelser her

 • Events

  Udvid dit netværk og få ny faglig viden – både fysisk og online

Velkommen til Energy Cluster Denmark
Vi er Danmarks klyngeorganisation for den samlede energisektor. Vores fokus er at sikre, at danske virksomheder og vidensinstitutioner udvikler ny innovation og teknologiske energiløsninger, som verden efterspørger.

Vores ambition er at skabe et dansk Silicon Valley for energi, og vi skal videreudvikle et energisystem, som allerede er i verdensklasse. Derfor hjælper vi med at facilitere og fundraise konkrete innovationsaktiviteter og innovationsprojekter, der altid involverer partnerskaber mellem små og mellemstore virksomheder, markedsledende virksomheder og førende forsknings- og videninstitutioner.

Vi har 400 medlemmer og en projektportefølje på over 3 mia. kroner – og vi håber, du vil være med!
 • 17. november 2022

  Fremtidens materialer til CO2-lagring testes i Danmark
  En vigtig del af kampen mod klimaforandringer kan i fremtiden blive lagring af CO2 i udtjente olie- og gasfelter offshore. Aktuelt tester flere danske og internationale partnere de materialer, der skal til for, at CO2-lagringen kan blive en grøn og gylden succes.
 • 16. november 2022

  Gårsdagens sorte kraftværker kan få nøglerolle i morgendagens grønne omstilling
  Banebrydende energilagringsteknologi skal give gamle fossile kraft- varmeværker ny fremtid som grønne batterier.
 • 26. oktober 2022

  Europas fjernvarme får nemmere ved at blive bæredygtig
  HEATflex samler den bedste viden, gode råd, konkrete tekniske løsninger og stærke cases på, hvordan man kan inkludere overskudsvarme og integrere vedvarende energikilder i fjernvarmen.

Resultater
Her kan du se en række af de resultater, som virksomheder og videninstitutioner har udviklet i regi af innovationsprojekter hos Energy Cluster Denmark:
Innovation Roadmap til inspiration for innovationsprojekter i energiklyngen
Hvordan arbejder vi konkret med innovation?
Vil du lære os bedre at kende?
400 innovative medlemmer på tværs af hele energisektoren!
 • 6. december 2022

  Måletekniske udfordringer for Grøn Energi
  Den grønne omstilling vil medføre nye måletekniske udfordringer både i Danmark og internationalt; og en høj grad af samarbejde mellem måleinstitutter og industri bliver nødvendig. Workshoppen vil sætte fokus på at klargøre industriens nuværende og fremtidige metrologibehov (både måletekniske og mht. standardisering) i forbindelse med den grønne omstilling, og sammenholde disse med måleinstitutternes kompetencer.
 • 6. december 2022

  Region Hovedstaden som verdens førende solcellemetropol – er solenergi din næste forretning?
  Solcellerne kommer – også til hovedstadsområdet og med dem et væld af forretningsmuligheder. I København og hele hovedstadsområdet har man store grønne ambitioner, men kun ganske få procent af vores strøm kommer fra solenergi, og kun ganske få af tagarealerne har i dag solceller på. Hvordan bliver Region Hovedstaden en verdenskendt solcellemetropol med solceller på større bygninger og placeret centralt i bybilledet?
 • 8. december 2022

  Innovationsnetværk: Energieffektivitet #4
  Energy Cluster Denmark tilbyder nu en række innovationsnetværk eksklusivt til vores medlemmer. Det er gratis for medlemmer at deltage og det er muligt at deltage i flere innovationsnetværk pr. medlem. Her mødes virksomheder, videninstitutioner og andre medlemmer i Energy Cluster Denmark for at videndele inden for teknologiudvikling og få den nyeste viden på energiteknologiske områder.