Sammen gør vi Danmark til grøn førernation for innovative og globale energiløsninger
Innovation Roadmap
 • Nyheder

  Følg med i vores projekter og find pressemeddelelser her

 • Events

  Udvid dit netværk og få ny faglig viden – både fysisk og online

Velkommen til Energy Cluster Denmark
Vi er Danmarks klyngeorganisation for den samlede energisektor. Vores fokus er at sikre, at danske virksomheder udvikler ny innovation og teknologiske energiløsninger, som verden efterspørger.

Vores ambition er at skabe et dansk Silicon Valley for energi, og vi skal videreudvikle et energisystem, som allerede er i verdensklasse. Derfor hjælper vi med at facilitere og fundraise konkrete innovationsaktiviteter og innovationsprojekter, der altid involverer partnerskaber mellem små og mellemstore virksomheder, markedsledende virksomheder og førende forsknings- og videninstitutioner.

Vi har 400 medlemmer og en projektportefølje på 800 mio. kroner – og vi håber, du vil være med!

Vores seneste nyheder

 • 24. januar 2022

  Udvikling af fremtidens nordiske havne
  Den 20. februar var vi med på havnefronten i København sammen med de nordiske klyngepartnere, Norwegian Offshore Wind Cluster, MARLOG og RISE Research Institutes of Sweden, da der var arbejdsmøde i NOWPorts 2 – et af vores internationale innovationsprojekter finansieret af Nordic
 • 14. januar 2022

  Grønne nytårstanker for 2022
  2022 bliver et spændende år! Vi i energiklyngen skal arbejde mere i grønne innovationspartnerskaber med energiklyngens virksomheder og videninstitutioner – og vi skal samarbejde i større grønne partnerskaber på tværs af sektorer.
 • 13. januar 2022

  Uret tikker, tiden løber og 2050 er lige om hjørnet
  Et forsæt udtrykker en hensigt; noget nyt, man vælger at gøre og sætter viljestyrke bag.
  I år har jeg både et nytårsforsæt og et nytårsfortsæt – med t.
Resultater
Her kan du se en række af de resultater, som virksomheder og videninstitutioner har udviklet i regi af innovationsprojekter hos Energy Cluster Denmark:
Innovation Roadmap til inspiration for innovationsprojekter i energiklyngen
Hvordan arbejder vi konkret med innovation?
Vil du lære os bedre at kende?
400 innovative medlemmer på tværs af hele energisektoren!

Kommende events

 • 15. februar 2022

  Research Webinar:Transmission-Distribution interfaces, markets, and flexibility
  På dette webinar præsenteres danske og amerikanske energiinnovatorer fra industrien og den akademiske verden, med fokus på; transmissions- og distributionens grænseflader og markeder. Et nødvendigt fokusområde, når det gælder om at opnå en fleksibilitet der kan understøtte systemintegration af vedvarende energi i fremtidens net.
 • 21. februar 2022

  Digitale tvillinger i energisektoren
  På webinaret får du viden om, hvordan innovative digital tvilling-teknologier bruges til at optimere vindmøller og til at monitorere og styre forsyningssektoren.
 • 2. marts 2022

  Hackathon: Greenhouse gas emissions from biogas production
  I dag findes der kun meget lidt lovgivning og kontrol med udledning af methane fra biogas produktion. Derfor er det væsentligt at sikre en bevægelse mod 100% biogasproduktion allerede nu. Kom med til dette Hackathon, hvor vi sammen vil identificere innovative måder hvorpå vi kan spore, måle og kvantificere udledningen af methane fra produktion af biogas.