Bliv en del af Erhvervsfyrtårn for CCUS, CO2Vision

25. januar 2023

Erhvervsfremmebestyrelsen har åbnet for annonceringen af fase II og dermed ansøgninger til at blive en del af erhvervsfyrtårnet for CCUS test- og demonstrationssites. Energy Cluster Denmark inviterer både nye og eksisterende samarbejdspartnere til at ansøge om at blive en del af det videre projektforløb.

CO2Vision er Nordjyllands lokale erhvervsfyrtårn, som er en del af en national udpegning af lokale/regionale fyrtårne for vækst i erhvervslivet. I CO2Vision sigter Nordjylland mod at blive en foregangsregion for fangst, anvendelse og lagring af CO2 — også kaldet CCUS (CCUS = carbon capture, utilization and storage).

Erhvervsstyrelsen annoncerer 290 millioner kroner til videreudviklingen af de lokale erhvervsfyrtårne. CO2Vision vil kunne ansøge om en delmængde af denne pulje. Få adgang til ny viden og samarbejdspartnere igennem udviklingsprojekter, og bliv en del af et voksende nationalt netværk inden for CCUS med udspring fra Nordjylland.

Generelle informationer

Økonomisk ramme: 290 mio. kr. i den samlede pulje til flere fyrtårne og aktiviteter. CO2Vision vil kunne ansøge om en delmængde af det.

Ansøgningsfrist: 15. februar 2023 kl. 23:59 for indsendelse af projektforslag. Den samlede ansøgning indsendes senere til Erhvervsstyrelsen.

Afgørelse: Q2 2023

Lovgrundlag: De gældende statsstøtteregler for regionalfondsmidler regulerer rammerne for budgettet og finansieringen.
Vejledning om støtteberettigelse kan findes her.

Ansøgningsmateriale

Ansøgningsskema

Gantt-chart

Budget

Ansøgningsfristen er 15. februar kl. 23.59

Materialet sendes til co2vision@aalborg.dk

Kontakt

Har du spørgsmål til ansøgningsprocessen eller CO2Vision generelt, er du velkommen til at kontakte projektleder Maria Kristiansen, Energy Cluster Denmark på mak@energycluster.dk eller tlf. 60 15 64 46.