Ansøg om videnbroprojekter hos Energy Cluster Denmark, hvor videninstitutioner arbejder sammen med virksomheder om at løfte innovations- og teknologiudviklingen i energisektoren.
Videnbroprojekter bygger bro mellem videninstitutioner og virksomheder med den mission at omsætte specialiseret viden til nye ideer, produkter og løsninger. Således fremmer vi samarbejder om forskning, udvikling og innovation til gavn for både forskningsmiljøerne og den danske energibranche.
Videnbroprojekter tager udgangspunkt i virksomhedernes behov for at styrke samspil og videnudveksling med videninstitutioner.
Videnbroprojekter er:
Videninstitutioner, som GTS-institutter og universiteter, modtager i videnbroprojekter midler til at yde teknologisk rådgivning til danske virksomheder i energisektoren, som hjælpes videre med deres innovationsideer. Der kan indgå flere virksomheder (små og store) og flere videninstitutioner i et videnbroprojekt.
Energy Cluster Denmark modtager kun ansøgninger til videnbroprojekter inden for klyngens faglige fokusområder, strategi og det udviklede roadmap for klyngens virke.
Et videnbroprojekt har typisk fokus på tidlig teknologiudvikling, som skal accelereres, og vil oftest løfte forskning/teknologiudvikling fra de tidligere TRL-niveauer til TRL 4-6.
Ansøgningsskema inkl. budget. Der opfordres til at ansøgninger holdes omkring de 5 sider og sendes som pdf-fil:
Et videnbroprojekt består af min. 1 videninstitution og min. 2 virksomheder, hvoraf den ene er en SMV. Virksomheder i kategorien SMV må maks. have 249 ansatte og enten ikke overstige en omsætning på maks. 50 mio. euro eller en årlig samlet balance på maks. 43 mio. euro.
Bevillingen fra Energy Cluster Denmark kan ikke udgøre mere end 50% af projektets totalbudget. De resterende 50% skal dækkes af medfinansiering fra projektets virksomhedspartnere.
Den private medfinansiering består af private virksomheders udgifter til de gennemførte støtteberettigede aktiviteter. Virksomhedernes medfinansiering kan være enten ”in-kind” eller kontante bidrag.
Ved beregning af værdien af medarbejdertimer hos projektets virksomhedspartnere anvendes en fast timesats på 600 kr. inkl. overhead.
Bevillignen skal primært benyttes til videninstitutionens lønudgifter til planlægning og afvikling af videnbroprojektet. Der gælder følgende:
Bevillingen kan i mindre omfang anvendes af videninstitutionen til at afholde følgende udgifter på grundlag af betalte regninger:
Der gælder følgende krav:
Projekterne må ikke:
D. 20/1 2022: Ansøgningsfrist.
D. 20/1 – 10/2 2022: Energy Cluster Denmark kan stille uddybende spørgsmål til ansøgning.
D. 11/3: Endelig svar på ansøgningen.
D. 20/4 2022: Ansøgningsfrist.
D. 20/4 – 11/5 2022: Energy Cluster Denmark kan stille uddybende spørgsmål til ansøgning.
D. 9/6 : Endelig svar på ansøgningen.
D. 20/9 2022: Ansøgningsfrist.
D. 20/9 – 11/10 2022: Energy Cluster Denmark kan stille uddybende spørgsmål til ansøgning.
D. 9/11 : Endelig svar på ansøgningen.
Ansøgning uploades her på siden ovenfor.
Retningslinjer for videnbaserede klyngeaktiviteter under Energy Cluster Denmark:
Innovationskraft – Retningslinjer for videnbaserede klyngeaktiviteter 2021-2024
Bevillingskriterier for puljen:
Ansøgningsskema inkl. budget. Der opfordres til at ansøgninger holdes omkring de 5 sider og sendes som pdf-fil: