Beyond Beta Energy understøtter startups i energibranchen

3. maj 2023

Det nationale vækstprogram Beyond Beta er et samarbejde mellem de centrale aktører i startup-økosystemet i Danmark, herunder erhvervshusene og de sektorspecifikke klynger. Gennem halvandet år har Energy Cluster Denmark været en aktiv del af programmet, hvor formålet er at skabe de bedste forudsætninger for, at vækstpotentielle startups hurtigt finder en vej til vækst. Adgang til viden, netværk og erfarne forretningsudviklere er centrale virkemidler i Beyond Beta-programmets indsats med at definere vejen til skalering af virksomhederne.

Energy Cluster Denmark har som en del af Beyond Beta sin egen inkubator, Beyond Beta Energy. Og i et stærkt samarbejde med erfarne forretningsudviklere fra Next Step Challenge giver vi deltagende virksomheder adgang til en lang række digitale moduler og inspiration til de grundlæggende elementer i at udvikle forretningen. Udover den digitale platform får deltagerne gennem workshops input til at arbejde med deres værdiskabelse, kommunikation samt markedsføring og salgsarbejde – og de får træning i at levere en god pitch. Endelig får deltagerne løbende sparring med erfarne forretningsudviklere med henblik på at udforme det strategiske roadmap for deres virksomheder. Next Step er med andre ord operatør på energiklyngens inkubator.

 

Alle startups får eget advisory board

Et særligt værdiskabende element i energiklyngens inkubator Beyond Beta Energy er de individuelt nedsatte advisory boards til alle deltagende startups. Og her spiller Energy Cluster Denmarks netværk en stor rolle. De enkelte advisory boards består blandt andet af erfarne profiler fra de etablerede virksomheder i energisektoren, der bidrager med særlig indsigt i de områder, som den pågældende startup har fokus på i sit Beyond Beta-forløb. Dermed får den enkelte virksomhed adgang til at validere hypoteser om sin egen forretning og placering i værdikæden, et stærkt fokus på den værdiskabelse, som virksomhedens løsning bidrager med, men også nye netværk og indsigt i innovative løsninger, der har åbnet sig for involverede i advisory boards.

Magfu, der udvikler en selvsejlende havvindmølle, er en af de virksomheder, der har været igennem Beyond Beta Energy-forløbet – og her har netværk til branchen og forretningsforståelse gjort en forskel, fortæller CEO Thomas Borch Nielsen:

”Teamet bag Beyond Beta prikker til os og udfordrer os. Hvem er den første kunde fx? Det er spørgsmål, vi skal forholde os til. Vi har en vision om world domination, men skal jo også i gang, så det er rigtig positivt at der bliver gået til stålet.”

 

Kom til investorevent for startups

Som led i afslutningen af Beyond Beta-programmet afholder Beyond Beta og Energy Cluster Denmark et investorevent den 23. maj 2023 i Fredericia, hvor vi inviterer iværksættere, investorer og interesserede i innovation i energisektoren med. Her får startups mulighed for at pitche deres idé for mulige investorer, og der vil være indlæg om investeringsmuligheder fra den erfarne entreprenør og investor Moonis Kamil, Danske Bank og Energy Cluster Denmark, der gør os klogere på energiinnovation. Og så har vi naturligvis sat tid af til netværk og en bid brød.

Læs mere og tilmeld dig arrangementet her: https://www.energycluster.dk/events/energy-investor-event/

Beyond Beta er medfinansieret af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med midler fra REACT-EU.