ECO-RAN vinder Årets Innovationsprojekt

9. maj 2022

Innovativ software til mobilmaster vinder Årets Innovationsprojekt på Energy Cluster Denmarks årsmøde 2022.

Det kræver en stabil og massiv strømforsyning at holde flere millioner mobil-brugere på nettet. Derfor er ny teknologi, som kan reducere strømforbruget, af stor interesse.

2operate har udviklet løsningen ECO-RAN, en ny softwareteknologi, som kan spare på strømmen uden at gå på kompromis med kvaliteten af dækningen. Projektet er netop kåret som Årets Innovationsprojekt på Energy Cluster Denmarks Årsmøde i Randers.

”ECO-RAN er et godt eksempel på, at grønne partnerskaber mellem virksomheder og forskere betaler sig. Projektet er gået fra at være en idé til nu at være fuldt kommercialiseret teknologisk produkt, som der er efterspørgsel på – både i og udenfor Danmark. Det betaler sig med andre ord at samarbejde om innovation, der bidrager til grøn omstilling,” siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Løsningen er udviklet i et innovativt samarbejde, hvor teleudbyderne var testmiljø, og hvor Aalborg Universitet samarbejdede med udviklere fra den nordjyske virksomhed 2operate i et partnerskab faciliteret af Energy Cluster Denmark.

”Vi havde længe barslet med en idé at hjælpe teleselskaberne med at optimere strømforbruget, fordi vi kunne se, at der var en mulighed for at spare yderligere strøm end det, der allerede er implementeret. Og da muligheden for at deltage i et innovationsprojekt opstod, slog vi til med det samme. Det har været lærerigt for os. Vi er nu i markedet med løsningen– og tidspunktet er godt, for der er høje energipriser, så efterspørgslen er høj,” siger Helle Friis, Executive Sales Manager i 2operate.

Virksomheden har netop præsenteret software-løsningen fra ECO-RAN frem på Mobile World Congress i Barcelona.

”Vi har forespørgsler fra mobilselskaber fra Asien, Nordamerika og Mellemøsten. De vil både gerne have en grønnere profil og spare penge. Vi taler med en del kunder. Det har været godt at være med i projektet – også samarbejdet med Energy Cluster Denmark. Nu regner vi med, at vi kan levere flere projekter og at vi kan ansætte yderligere et par medarbejdere, hvis vi lukker lidt flere kontrakter,” siger Helle Friis.