Energiklynge får hovedsæde i Aalborg

24. juni 2020

Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet og hovedsæde i Aalborg.

Landsdækkende energi
På kanten til sommerferien etablerer en samlet dansk energisektor Energy Cluster Denmark. Danmarks nye energiklynge etableres med bred opbakning fra energiteknologiske virksomheder og videninstitutioner og bygges med afsæt i de tre klyngeorganisationer Energy Innovation Cluster, House of Energy og CLEAN Energi.

Bestyrelsen for den nye energiklynge har udnævnt Glenda Napier som ny CEO for Energy Cluster Denmark. Næste skridt mod lanceringen er placering af et hovedsæde for organisationen, og her er valget faldet på Aalborg.

”Der har været bred opbakning til placeringen af det nye hovedsæde i Aalborg. Det er vigtigt for bestyrelsen, at økosystemet for energiteknologi har let adgang til at samarbejde om innovation. Derfor etablerer vi i alt seks kontorer i hele landet, hvoraf et bliver hovedsædet Aalborg, som bliver en stærk grøn base for os”, siger Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand for Energy Cluster Denmark:

Viden for verden
Med CVR-nummer, en del af den daglige ledelse og projektledere i Aalborg vil valget af hovedsæde understøtte et stærkt grønt økosystem til gavn for hele Danmark. Det fortæller bestyrelsesformand Peder Østermark Andreassen.

Bestyrelsesmedlem og prodekan ved Aalborg Universitet Jakob Stoustrup siger, at de mere end 400 energiforskere ved Aalborg Universitet ser frem til at arbejde endnu tættere sammen med den nye energiklynge. Vi vil arbejde for, at alle danske universiteters forskning og erfaringer kommer hele Danmark til gavn i den nye klynge, og vi vil bruge vores tætte samarbejde med danske virksomheder til at styrke videnbroerne yderligere”, siger han.

Det nye hovedsæde for Danmarks nye energiklynge får forventeligt adresse i NOVI Science Park i Aalborg. De fem øvrige kontorer etableres i Aarhus, København, Esbjerg, Sønderborg og i Trekantområdet.

Om Energy Cluster Denmark
Medlemmerne i de danske energiklynger – Energy Innovation Cluster, House of Energy og CLEAN Energi – forenes den 1. juli 2020 i Energy Cluster Denmark. Bag står både virksomheder og brancheorganisationer; bestyrelsen tæller bl.a. store internationale virksomheder som Vestas, Siemens, Danfoss, Ørsted, EWII og Total samt universiteter, videninstitutioner og offentlig efterspørgsel.