Energivirksomheder får fri adgang til Center Danmarks energidata

17. december 2021

Nyt strategisk samarbejde betyder, at medlemmer af Energy Cluster Denmark nu får gratis adgang til energidata fra Center Denmark.

Der er store gevinster for energisektoren i en øget digitalisering, og nu bliver rejsen dertil kortere. Et nyt samarbejde mellem Center Denmark og Energy Cluster Denmark betyder, at medlemmer af Energy Cluster Denmark fremover får fuld og gratis adgang til de data fra energisektoren, som Center Denmark arbejder med at gøre klar til brug.

”Der er et stort potentiale i at digitalisere mere af energisektoren, og en ubegrænset adgang til de digitale energidaata, som kan understøtte den grønne omstilling og udviklingen af nye, datadrevne løsninger, er bestemt værdifuldt for vores medlemmer,” siger Glenda Napier, CEO, Energy Cluster Denmark.

Energidata på sekundet

Dataplatformen er møntet på sektorkobling, og der er derfor allerede nu adgang til en samling af store mængder data fra fjernvarme, vand, og el og fra både produktion, distribution og forbrug. Alle datasæt opdateres online, og opdateres fra daglig basis i timeintervaller og helt op til streamingdata som opdateres hvert eneste sekund.

Dataplatformen vil løbende udbygges med flere datakilder som ofte indsamles med fuld detaljegrad og kan derfor nemt korreleres med andre relevante datakilder som BBR, markedsdata og vejrdata m.v. hvorefter datasættene anonymiseres og stilles til rådighed.

Adgang til data er essentielt for udvikling af nye datadrevne løsninger. Historiske data kan f.eks. udnyttes til at træne maskinlæringsalgoritmer og online datasæt kan anvendes til at drifte løsninger der kører online 24/7.

”Vi ser virkelig meget frem til at bringe data i spil i nye løsninger sammen med medlemsvirksomhederne i Energy Cluster Denmark. For at data kan skabe værdi, skal de ud at leve i nye forretningsmodeller og teknologier som understøtter den grønne omstilling. Vi har travlt med den grønne omstilling og vi ved at datadrevne løsninger kan reducere CO2-udledninger markant uden alt for store investeringer og også på en kort tidshorisont”, siger Søren Skov Bording, CEO, Center Denmark.

Mere information

Hvis du vil høre mere om dine muligheder som medlem, så kontakt Louise Hinrichsen Thorsen: lht@energycluster.dk