Energy Cluster Denmark samler energisektoren til årsmøde i Fredericia

17. maj 2023

Ørsted, Energinet, CrossBridge Energy, Everfuel, ADP…

Fredericia er hjemby for mange af Danmarks energirelaterede virksomheder, og en række af dem kan se frem til at netværke med kolleger fra resten af landet, når Energy Cluster Denmark holder årsmøde i MESSE C den 24. maj 2023.

Her sætter energiklyngen, der har mere end 450 medlemmer i Danmark, fokus på fremtidens fleksible energiforbrug og den innovation og teknologiudvikling, der er nøglen til at nå Danmarks og Europas klimamål. Det fortæller Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark:

”Fredericia er et knudepunkt på Danmarkskortet – også når det gælder grøn omstilling. Det ses fx indenfor den teknologiske udvikling af brint og grønne brændsler, infrastruktur og digitalisering til fremtidens energisystem. I Energy Cluster Denmark glæder vi os til at invitere hele energisektoren til innovationsfest i Fredericia, når vi ruller den grønne løber ud til vores årsmøde,” siger Glenda Napier, der har samarbejdet tæt med Business Fredericia, Experience Fredericia, Triangle Energy Alliance, Center Denmark og andre lokale medlemsorganisationer om planlægningen af årsmødet.

En ambitiøs klimakommune
I forbindelse med energiklyngens årsmøde har Fredericia Kommune valgt at melde sig ind i Energy Cluster Denmark. Det sker med ønsket om at styrke adgangen til grøn innovation for kommunens virksomheder – og for kommunen selv, der har sat sig flere ambitiøse klimamål.

”Energy Cluster Denmark samler landets vigtigste og mest lovende virksomheder indenfor grøn omstilling og grøn innovation. Det skal Fredericia Kommune selvfølgelig være en del af. Vores ambitioner og potentiale på grøn omstilling er unikke, og vi arbejder målrettet efter, at vi over de næste ti år cementerer vores centrale position i Danmarks og Europas grønne energiinfrastruktur. Det stiller også krav til, at vi – sammen med virksomhederne i kommunen – afsøger nye muligheder og innovation. Det kan Energy Cluster Denmark hjælpe os med. Der har været et godt lokalt samarbejde om årsmødet, og det vidner endnu engang om, at vi er ekstremt godt repræsenteret i kommunen, når det kommer til virksomheder og interessenter indenfor grøn energi og grøn omstilling,” siger formand for Klima-, Energi- og Miljøudvalget i Fredericia Kommune, Tommy Rachlitz Nielsen.

På årsmødet den 24. maj vil Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune, være med til at åbne dagen.

Havnens energiforbrug
Programmet til energiklyngens årsmøde byder på en række taler, paneldebatter og workshops. På hovedscenen kan deltagerne blandt andet opleve havneselskabet ADP, der vil fortælle energisektorens repræsentanter om effektivt forbrug af grøn energi på danske erhvervshavne og brændsler baseret på vedvarende energikilder.

”I havnesektoren er der stort fokus på bæredygtighed og klimahensyn, og det gælder også på ADP-havnene i Fredericia og Nyborg, hvor vi er i gang med at implementere CO2-besparende driftsløsninger til gavn for vores nærmiljøer og ejerkommuner. Vi investerer i energioptimering og elektrificering af vores havneterminaler og opfører lav-emissions logistikbyggerier for at sikre CO2-reduktion i havnens samlede værdikæde. Med den kommende havneudvidelse i Fredericia etablerer vi landstrømsanlæg, som vil understøtte den grønne omstilling af skibsfarten og den øgede efterspørgsel efter mere klimavenlig transport”, siger Rune D. Rasmussen, CEO, ADP A/S.

Energy Cluster Denmarks årsmøde finder sted den 24. maj 2023 i MESSE C i Fredericia. Temaet for dagen er: Den fleksible fremtid – om det grønne, fleksible og digitale forbrug i fremtidens energisystem.

Forud før årsmødet har energiklyngens medlemmer mulighed for at deltage i flere aktiviteter den 23. maj, hvor medlemmer af Energy Cluster Denmark blandt andet kan tilmelde sig et investor-event for energivirksomheder, energi-rundturen i Trekantområdet Energy Crawl og en netværksmiddag.