Events

Få overblik over Energy Cluster Denmarks mange events. Vi afholder både lokale, nationale og internationale events og øvrige relaterede events, som gå-hjem-møder, hackatons, innovationskaffe, årsmøder, konferencer, webinarer, videndeling arrangementer, innovationskur og netværksmøder.

 • Offentlig forståelse og accept af Power-to-X teknologier

  1. december 2022 – Online – 10:00 – 11:00

  Offentlig forståelse og accept af Power-to-X teknologier
  Den menneskelige faktor og den social accept af teknologierne spiller uundgåeligt en stor rolle ift. brandsikkerhed på PtX området. Derfor har DBI undersøgt den offentlige forståelse og accept af PtX for at få flere nuancer på forskellige lokalbefolkningers sikkerhedsopfattelser. Vi har lavet litteraturstudier, samarbejdet med universiteter, og lavet etnografisk feltarbejde i de lokalområder i Danmark, hvor PtX teknologier og faciliteter enten er implementeret eller er på vej til det. Deltag i webinaret og få et indblik i resultaterne.
 • 30. november 2022

  Innovationsnetværk: Fremtidens fjernvarme #3 – Digitalisering i fjernvarme
  Dagens udgave vil have fokus på den digitale infrastruktur til den grønne omstilling hos dagens vært, Center Denmark, og hvordan der arbejdes med at frisætte data i energisektoren med henblik på at skabe nye digitale forretningsmodeller og i denne kontekst, tilvejebringe løsninger, der kan være med til at høste potentialerne i digitalisering af fjernvarmen.
 • 29. november 2022

  Geotermi-dag ved GEUS
  På konferencen vil deltagere fra GEUS, Aalborg Universitet og Energistyrelsen fortælle om de geologiske forudsætninger for at udnytte geotermi. Der vil komme indlæg om, hvordan geotermi passer ind i varmeplanlægningen samt dens relevans i forhold til de gængse energikilder i fjernvarmeproduktionen. Desuden vil der blive redegjort for tilladelser efter undergrundsloven. 
 • 25. november 2022

  Praktisk PtX – Risici, teknologier og brændstof-egenskaber
  DBI har i løbet af 2022 udført eksperimenter og litteraturstudier, deltaget i specialistkurser og etableret samarbejder med universiteter. Ved seminaret deler eksperter deres indledende indsigter fra det forgange år. Hør bl.a. om: Eksperimenter med PtX brændstoffer, nye perspektiver på metanol, PtX og brand i kabler, elektrolyseuheld, elektrolyse-modellering.
 • 23. november 2022

  Energiomstilling er erhvervsudvikling – Lolland byder på en hel energiø af muligheder
  Solcelleanlæg, biogasanlæg, PtX-anlæg, landvindmøller. Den grønne omstillings mange komponenter står i kø for at blive sat op over hele landet. Og Lolland er ingen undtagelse. Snarere en ledestjerne. Men ingen ny vedvarende energi uden et stærkt erhvervsliv til at realisere visionerne. Spørgsmålet er derfor, hvordan Lolland med en forbindelse til Tyskland og en gasledning fra Sjælland i horisonten kan gøre det attraktivt for virksomheder at lave forretning og investere på energiøen Lolland?
 • 23. november 2022

  Power2x i Danmark
  Danmark har en ledende rolle indenfor vedvarende energi og har evnerne og forudsætningerne for at udvikle produktionen af grøn brint. En lang række projekter er allerede godt i gang. Aalborg Universitet har udarbejdet en fokusanalyse om Power2x i Danmark. Resultaterne af analysen vil blive fremlagt og flere af de aktuelle tiltag vil blive præsenteret.
 • 17. november 2022

  Innovationsnetværk: Carbon capture storage teknologier #4
  Energy Cluster Denmark tilbyder nu en række innovationsnetværk eksklusivt til vores medlemmer. Det er gratis for medlemmer at deltage og det er muligt at deltage i flere innovationsnetværk pr. medlem. Her mødes virksomheder, videninstitutioner og andre medlemmer i Energy Cluster Denmark for at videndele inden for teknologiudvikling og få den nyeste viden på energiteknologiske områder.
 • 9. november 2022

  Green Innovation Learning
  Kom til Aalborg Universitets nye innovationshus og hør om fremtidens produktion af grønne brændstoffer. Her inviterer vi til  Green Innovation Learning er et gratis arrangement til dig, som gerne vil vide mere om CO2 fangst og anvendelse, om udviklingen inden for området og forretningsmuligheder.
 • 2. november 2022

  Wind Energy Denmark 2022
  Green Power Denmark, Energy Cluster Denmark og Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi ser meget frem til endnu en gang at invitere dig til WIND ENERGY DENMARK 2022. Denne gang åbner vi dørene ved DTU Risø Campus' testhal til vindmøllevinger.
 • 1. november 2022

  SAVE THE DATE: Join the ELBE Alliance Offshore Wind Mission to South Korea & Japan
  Nu åbnes det næste call til deltagelse i Offshore Wind Mission til Sydkorea og Japan. Kom med og udnyt en unik mulighed for at promovere jeres innovative service eller produkt til sektoren, og åbne for nye muligheder for samarbejder i regionen.
1 - 24