Grønne danske virksomheder kan få del af franske milliarder

9. marts 2021 – 14:00 – 16:00 online

Den danske ambassade i Frankrig sætter den 9. marts fra kl. 14.00-16.00 skarpt på innovations- og eksportmuligheder for danske virksomheder i relation til de mange genopretningsmilliarder, der er afsat til den grønne omstilling inden for områder som blandt andet termisk renovation, dekarbonisering af industrien og hydrogen.

Frankrig bruger coronakrisen til at sætte skub i den grønne omstilling. Næsten en 1/3 af den franske hjælpepakke på 100 milliarder euro er målrettet bæredygtig udvikling, der skal forbedre energieffektiviteten i flere sektorer og sætte skub i langsigtede, strukturelle ændringer i Frankrig og gøre landet til en lavemissionsøkonomi. Dette udvider markedet og betyder efterspørgsel på innovative energi og grønne løsninger, der nemt kunne komme fra danske virksomheder. Det viser en ny analyse fra et det franske konsulenthus I-CARE & Consult.

Den danske ambassade i Frankrig har bedt I-CARE & Consult præsentere deres analyse-resultaterne og sammen med nogle af de franske nøgleaktører, som er med til at sikre at projekter implementeres og at genopretningsmidlerne bruges til grøn omstilling.

Samarbejdet mellem I-Care & Consult og den danske ambassade sker i sammenhæng med Udenrigsministeriets særlige fokus på at hjælpe danske energi og grønne eksportvirksomheder, herunder små- og mellemstore virksomheder, som regeringen har afsat midler til i Danmarks genopretningspakke. Danmarks klyngeorganisation for energissektoren, Energy Cluster Danmark, vil gerne understøtte denne proces igennem samarbejde med førende klynge organisationer i Frankrig. Formålet er at facilitere samarbejde mellem fransk og danske virksomheder og vidensorganisationer gennem kvalificeret matchmaking og tilførsel af kompetencer.

Programmet
  • Åbning ved Danmarks Ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk Christensen og Business France/Invest in France.
  • Præsentation ved I-CARE & Consult’s Direktør Guillaume Neveux af analysen “Strategic analysis of Danish Export potential related to the French EU recovery action plan “France Relance” with a sustainability focus” (Februar 2021).
  • Præsentation ved Geoffrey Abécassis, Ansvarlig for France Relance funds, fra den franske Energistyrelse, Ademe, som har ansvar for implementering af de franske programmer under genopretningspakken.
    Denne session efterfølges af en Q&A.
  • Præsentation ved Guillaume Perrin (TBC), vicedirektør for energiafdelingen af den franske nationale sammenslutning for lokale myndigheder og forsyningsansvarlige (FNCCR) som er programansvarlige på ACTEE-programmet inden for bygningsrenovation. Denne session efterfølges af en Q&A.
  • Afrunding ved Eksportrådet i Paris.