Elektrificering af Procesindustrien ved Højtemperatur-varmepumper

15. april 2021 – 19:00 – 21:30 Online

Hidtil har der primært været varmepumpeprodukter på marked, som kan levere varme ved temperaturer op til 85 Celsius, hvilket ikke er tilstrækkeligt højt til forsyning af processer i industrien. Nye varmepumpetyper, der arbejder som hybridvarmepumper (H2O/NH3 absorption/kompression)) og CO2 eller med andre medier som vanddamp, 4. generations kølemidler (HFO) kan levere varme ved temperaturer mellem 85 og 180 Celsius ved udnyttelse af spildvarme. De nye varmepumpetyper er delvis markedsmodne eller under udvikling for at imødekomme det fremtidige behov.

Dette webinar er møde 2 ud af 3.

Møde 1: Store procesindustrielle højtemperatur varmepumper – afholdt den 24. marts. Se eller gense webinaret her

Møde 2: På møde nummer to er der indlæg om potentialet i dansk industri og fra et stort igangværende projekt SuPrHeat samt leverandører af medium størrelse procesvarmepumper.

Møde 3: Endelig ses der i det tredje møde på gas/biogassens — måske brintens rolle i højtemperaturprocessor — bl.a. ved eksempelvis Rockwool og Aalborg Portland

På møderne præsenteres og demonstreres (forskellige varmepumpekoncepter samt status for demonstrations- og udviklingsprojekter for varmepumpeanlæg, som kan levere varme ved temperaturer væsentligt over 85 Celsius.

Program

19.00 Indledning, IDA-Energi

19.02 Energistyrelsens Erhvervspulje v/Nils-Peter Astrupgaard, Energistyrelsen

19.10 Potentialet for elektrificering af procesindustrien v/Christian Jensen, Viegand Maagøe

19.30 SuPrHeat projektet V/Benjamin Zuhlsdorf, Teknologisk Institut

19.50 Q&A Spørgsmål og svar.

Medium industrial High temperature heat pumps in process industry

20:00 OlvondoTech Stirling process baseret højtemperatur varmepumpe V/Roger Myrvang, OlvondoTech

20.20 Very high temperature heat pumps for industrial process heat V/Tim Hamacher, SPH Sustainable Process Heat

20.40 Tocircle Industries – High volume rotary vane device V/ Dejan Doder, Tocircle Industries

21.00 Afprøvning og udvikling af en turbokompressor baseret vanddampvarmepumpe med varmeeffekt fra 400 — 1000 kW v/Mogens Weel & Jens Mikkelsen, Weel & Sandvig

21.20 Q&A

21.30 Afslutning

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte IDA på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste “Anon” eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA Energi & Energy Cluster Denmark

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.