Elektrificering af procesindustrien ved højtemperatur-varmepumper

24. marts 2021 – 19:00 – 21:00 online

Øget anvendelse og indpasning af vindkraft i den danske energiforsyning, samt målet om 70 % CO2 reduktion inden 2030 betyder, at varmepumper i fremtiden forventes at spille en stor rolle for forsyningen af varme til boligopvarmning samt til industrielle processer. I EUDP projektet PowerUp som netop er afsluttet eftervises det at man teknisk vil kunne konvertere 50 % af procesindustriens brændselsbehov til varmepumper med en COP større end 3, hvilket gør teknologien særdeles samfundsøkonomisk lønsom sammenlignet med andre alternativer.

Hidtil har der primært været varmepumpeprodukter på marked, som kan levere varme ved temperaturer op til 85 u02daC, hvilket ikke er tilstrækkeligt højt til forsyning af processer i industrien. Nye varmepumpetyper, der arbejder som hybridvarmepumper (H2O/NH3 absorption/kompression) og CO2 eller med andre medier som vanddamp, 4. generations kølemidler (HFO) kan levere varme ved temperaturer mellem 85 og 180 u02daC ved udnyttelse af spildvarme. De nye varmepumpetyper er delvis markedsmodne eller under udvikling for at imødekomme det fremtidige behov.

Der vil være indlæg fra et stort igangværende projekt u201dSuPrHeatu201d på andet møde samt leverandører af medium størrelse procesvarmepumper.

Endelig ses der i det tredje møde på gas/biogassens — måske brintens rolle i højtemperaturprocessor — bl.a. ved eksempelvis Rockwool og Aalborg Portland

På møderne præsenteres og demonstreres forskellige varmepumpekoncepter samt status for demonstrations- og udviklingsprojekter for varmepumpeanlæg, som kan levere varme ved temperaturer væsentligt over 85 C.

Program

Kl. 19.00 Indledning, IDA-Energi

Kl. 19.05 Udvikling indenfor elektrificering af industriprocesser i Danmak v/ Brian Elmegård DTU.

Kl. 19.25 Elektrificering af procesindustrien ved højtemperatur varmepumpning. Resultater fra EUDP projekt PowerUp v/ Mogens Weel Hansen, Weel & Sandvig ApS

Kl. 19.45 Q&A Spørgsmål og svar

Kl. 19.55 Siemens presentation

Kl. 20.15 MAN ES presentation

Kl. 20.35 Q&A (English)

Kl. 20.40 Afslutning

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste “Anon” eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA Energi og Energy Innovation Cluster

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.