EnergyLab Nordhavn – et levende storbylaboratorium

16. marts 2021 – 14:00 – 14:45 Online

Dette arrangement henvender sig til specielt mindre virksomheder, rådgiver- og teknologivirksomheder og andre aktører med interesse for energi i et bymiljø, der har interessere i at arbejde med det levende laboratorium i Nordhavn.

Oplev derfor en håndfuld ultrakorte præsentationer af nogle af de demonstrationssites og andre elementer, som EnergyLab Nordhavn består af, og som egner sig til anvendelse ved nye demonstrationsprojekter og utraditionelle samarbejder. Arrangementet er optakt til en lidt større event i slutningen af april.

Du vil blandt andet opleve

  • Christine Sandersen vil fortælle om HOFORs koncepter om fleksible varmekunder, et par resultater fra projetektet og hvordan man fremadrettet vil arbejde mere fintmasket med varmemålingerne.

  • John Hegelund fra ABB Danmark vil fortælle om hvordan boligautomations-systemer også kan benyttes til at aktivere denne forbrugsfleksibilitet og dele ud af de erfaringer, og også vise eksempler på den kritiske rolle, som håndværksfagene har når disse systemer skal blive til virkelighed.

  • Meny i Nordhavn ønsker på alle måder at være en tand mere bæredygtig end de andre. Derfor er det heller ikke et tilfælde at man netop her har demonstreret genanvendelse af overskudsvarme fra køleanlægget. Det har ingenlunde været nogen snorlige rejse, men det er det hele værd. Wiebke Meesenburg fra DTU Mekanik vil fortælle om systemet, dets sammenhæng med både fjernvarmesystemet og elsystemet, og præsentere en ide eller to om fremtidige intelligente anvendelser.

  • Anders Kragh fra PowerLab DK vil fortælle om den eksperimentielle dataplatform, EnergyData.dk, et samlingspunkt for levering og håndtering af energidata fra adskillige nationale laboratorier og dataplatforme, herunder EnergyLab Nordhavn, og give eksempler på hvordan platformen i praksis har understøttet demonstrationsaktiviteterne og hvordan det gøres fremadrettet.

  • Rasmus Theill fra ABB Danmark vil præsentere nogle af de erkendelser, som er gjort med det nettilsluttede batteri, erfaringerne med at kunne teste teknologien sammen med andre elementer og perspektiverne for nettilsluttede batterier i elnettet.

  • Endelig vil du få mulighed for at høre om HOFORs store varmepumpe ved krydstogtterminalen og lidt om de aktiviteter, der foregår i ydre Nordhavn.

Sessionen afsluttes med en åben drøftelse og du kan komme med ønsker til hvad vi skal inkludere i vores event i april.

Christoffer Greisen, netværksleder i EnergyLab Nordhavn, vil styre ordet.

Umiddelbart efter arrangemetet følger Foreningen EnergyLab Nordhavns Generalforsamling.

Mødelink (MS Teams d. 16/03/2021): Click here to join the meeting directly