EnergyLab Nordhavn Morgenpitch: CPH Village 5

17. marts 2022 – 8:30 – 9:30 Online

CPH Village er på en mission for at skabe det bedste sted at bo. For mennesker og for planeten. Vi ønsker at hjælpe med at løse studieboligkrisen ved at bygge prisvenlige og bæredygtige modulære studieboliger med værdidrevne fællesskaber som omdrejningspunkt.

Byggesektoren står for cirka 40% af CO2-emissionerne globalt. Oveni det har vi stigende problemer med segregering, ensomhed og angst i byerne.

Vi ønsker at fremme en bæredygtig måde at leve på ved at tage fat på tre dimensioner; det sociale, det økonomiske og det miljømæssige. Det betyder at promovere “mikroliv” med adgang til en masse fælles rum og et inkluderende fællesskab til en pris langt under gennemsnittet. Vores mål er at skabe en ny måde at leve på, hvor vi begrænser vores forbrug til én planets ressourcer, og hvor vi simpelthen lever med mindre uden at gå glip af noget.

Vores kortsigtede mål er at bygge og drive 2.500 boliger hovedsageligt i København i 2023 og demonstrere, at det bæredygtige liv er det mest attraktive liv. Vores byggeri i Nordhavnen er vores mest ambitiøse projekt til dato, hvor vores erklærede mål er at opføre og drive et byggeri, som bliver indenfor de planetære grænser.

Hør mere om, hvilke overvejelser CPH Village gør sig omkring løsninger til byggeriet i Nordhavn, hvilke udfordringer og muligheder der er i midlertidigt byggeri, og hvordan ambitionen om bæredygtighed kan anvendes som løftestang for andre bymæssige og sociale kvaliteter.

Kort om CPH Village:

  • Virksomhed stiftet i 2014, nu med 11 ansatte
  • 352 studieboliger i drift i to villages (Refshaleøen, Jernbanebyen)
  • 430 yderligere studieboliger under opførsel (Amagerbro, Nørrebro)
  • Tildelt Københavns Bygningspræmiering i 2019
  • Har opført Københavns største boligbyggeri i træ i 2021

Speakers:
Michael Deichmann Plesner, R&D, co-CEO & Frederik Noltenius Busck, Head of Land, co-CEO
Site link: https://cphvillage.com/

Moderator:
Kirsten Dyhr-Mikkelsen
, Chefkonsulent, Københavns Klimasekretariat og lokal projektleder for ATELIER

Dette arrangement afholdes af EnergyLab Nordhavn i samarbejde med Energy Cluster Danmark og muliggjort af Dansk Erhvervsfremme Bestyrelse.

Støttet af: