Udvikling og udbredelse af Carbon Capture and Utilization (CCU) teknologier har opnået stort fokus både i Danmark og internationalt som en helt central brik til at opnå CO2-reduktions målsætningerne for bl.a. industri og transport. Udviklingen og konkurrencen indenfor området går utrolig stærkt og det er nu der skal rykkes hvis man vil etablere sig, som det europæiske fyrtårn for CCU.
Aalborg har optimale forudsætninger for CCU, som begrundes i det potentiale området har for et integreret energisystem på tværs af el-, varme-, gas- og transportsektorerne, samt mulig adgang til store CO2-punktkilder. Aalborg og Nordjylland kan blive det europæiske fyrtårn og udstillingsvindue for storskala test og demonstration af CCU, såfremt man kan sikre de nødvendige rammer for udvidelse og etablering af vedvarende energi, samt adgang til lokale CO2-kilder. Kom med, og hør Jesper Raakjær fra Port of Aalborg uddyber hvorfor vejen til grønne brændstoffer og Co2 lagring er et både og, ikke et enten eller. Herefter, vil Mads Pagh Nielsen fra Aalborg Universitet uddybe aspekter omkring anlæggets bæredygtige energiløsninger. Dette med fokus på avanceret teknologi og CO2-neutral produktion, som illustrerer anlægget og AAU’s rolle i udviklingen af grønne energikilder.
Kl. 09:30
Velkomst
v/ Hans-Jørgen Brodersen, Senior Project Manager, Energy Cluster Denmark
— Intro til dagens program
— Nyt fra energiklyngen
Kl. 09:40
Bordet rundt 30 sek. til hver deltager (navn, organisation og motivation for deltagelse)
Kl. 10:00
Vejen til grønne brændstoffer og Co2 lagring — Er ikke et enten eller, men et både og!
v/ Jesper Raakjær, Research & Development, Port of Aalborg
Kl. 10:30
Fremtidens Energi: Demonstrationsanlæg for grøn methanolproduktion
v/ Mads Pagh Nielsen, Lektor, AAU Energi
Kl. 11:00
Pause og netværk
Kl. 11:20
Open Space Technology*
Kl. 12:00
Rundvisning — CCU HUB Aalborg
Kl. 12:40
Afslutning + frokost
*Her stiller oplægsholderne sig frem med udfordringer/muligheder relateret til dagens tema. Deltagerne fordeles i grupper rundt i lokalet og diskussionen løber i 15-20 minutter, hvorefter man bevæger sig til næste tema.