Kompakte Fusionsenergireaktorer

4. februar 2021 – 19:30 – 20:45 Webinar

Præsenteres i samarbejde med IDA

Fusionsforskningen har gennem mange år tilstræbt at bygge større og større reaktorer med henblik på at kunne opnå, at en fusionsreaktor leverer mere energi end den forbruger. ITER som bygges i Frankrig er et eksempel herpå, det samme er stellaratoren W7-X i Tyskland.

Udviklingen inden for højtemperatursuperledere har dog muliggjort, at det er muligt at bygge mindre kompakte reaktorer, som kan opnå det samme. En lang række firmaer, hvoraf nogle er udsprunget fra universiteter, søger nu at udvikle kommercielle fusionsreaktorer som inden for 10-15 år — i bedste fald — kan bruges i energiforsyningen. Det vil være før eller på omkring samme tid, som ITER første gang på forsøgsbasis vil producere mere fusionsenergi, end anlægget forbruger. Det vil ske i 2035.

Ved aftenens webinar vil videnskabsjournalist Jens Ramskov give et overblik over nogle af de mest betydelige kompakte fusionseksperimenter, der er under udvikling og gøre status på fusionsforskningen.

Webinaret er det 3. arrangement, som IDA Energi afholder med fokus på fusionsenergi. Tidligere arrangementer har været: 1) Status på fusionsforskningen, ITER and Beyond. Kom og oplev DTU Fysiku2019s nye Tokamak. 2) Vejen til industriel fusionsenergi: Wendelstein 7X-stelleratoren (Klik på linket for at se webinaret).


Program
:

19.30 Velkomst v/IDA Energi: Peter Munch Kofoed

19.35 Kompakte fusionsenergi reaktorer v/Jens Ramskov

20:00 Hvad fremtiden bringer v/forsker Volker Naulin DTU Fysik

20:30 Arrangementet slutter

Konferenceform: 
Webinar (Zoom)

Arrangører:
IDA Energi, Ingeniøren, (Energy Cluster Denmark (ECD)

Kontaktpersoner:
IDA Energi: Peter Munch Kofoed, tlf. 4080 4875
Ingeniøren: Videnskabsjournalist Jens Ramskov, tlf. 3326 5300 (hovednr.)
ECD: Martin Toftegaard Laugesen, tlf. 6133 8366

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk. Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste “Anon” eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA Energi, Ingeniørforeningen.

Medarrangør: Energy Cluster Denmark

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.