Lokal VE produktion og udfordringer for elnettet #1 – Netudfordringer og teknologiske løsninger

11. marts 2021 – 19:00 – 21:15 online

Solcelleteknologien står midt i et boom i Danmark med en lang række store projekter undervejs. Dette er et resultat af den stærke teknologiske udvikling, der har gjort særligt de større markanlæg konkurrencedygtige med andre teknologier på markedet og nu bliver sat op uden nødvendigvis at få direkte støtte fra staten som tidligere.

Den store udbygning kan give udfordringer i det lokale elnet, hvor distributionsselskaberne i forvejen står over for en opgave med at tilpasse nettet til både større og nye typer af forbrug som resultat af stigende elektrificering af bl.a. varme og transport.

IDA Energi sætter i to webinarer fokus på udfordringerne og forskellige løsninger til at indpasse elproduktionen på en både teknisk og økonomisk effektiv måde.

Det første webinar fokuserer på udfordringerne for nettet og status på nogle af de teknologiske løsninger der findes i dag med indlæg fra netselskaber og teknologileverandører.

Program

Kl. 19.00:

  • IDA Energi byder velkommen v/ Morten Egestrand
  • Status for solcelleudbygningen og elnettets udfordringer v/ Rikke Bille, Energinet
  • Udfordringer og behov set fra det lokale netselskab v/ Niels Andersen, Cerius
  • Forventninger til marked, teknologi og netudvikling set fra developers side v/ Rasmus Lildholdt Kjær, Better Energy

Kl. 20.00: Pause

  • Fremtiden hybridanlæg v/ Mads Rajczyk Skjelmose, Vestas
  • Batteriløsninger og intelligent styring i samspil med solcelleanlæg v/ Rasmus Mosbæk, Hybrid Greentech
  • Muligheder for at begrænse investeringsbehov i fysisk netinfrastruktur ved intelligent overvågning og styring af distributionsnettet v/ Jakob Stoustrup, AAU

Kl. 21.15: Tak for denne gang


Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste “Anon” eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA Energi, Energy Cluster Denmark & centerdenmark

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA’s online tjenester – du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.