Matchmaking mission: New York

1. maj 2022 – 2:00 – 2:00 New York City, New York, USA

For de danske virksomheder – som koordineres af Green Hub Denmark & Energy Cluster Denmark – med støtte fra Energistyrelsen, arrangeres nu en matchmaking mission til USA. Det er gennem dette samarbejde, at Energy Cluster Denmark har mulighed for at finansiere de deltagende danske virksomheders hotel- og flyudgifter.

Arbejder din organisation således med innovative teknologier inden for smart energy, bæredygtig bygningsdrift, eller individuel forsyning, inviteres i hermed på en spændende tur som kan give jer et springbræt til nye samarbejder på tværs af Atlanten.

Tilmelding og spørgsmål sendes til:
Helene Urth
Head of Internationalisation & National Partnerships
Energy Cluster Denmark
heu@energycluster.dk

Staten New Yorks Grønne Agenda

New York er ikke kun en af de folkerigeste stater i USA med over 18 millioner indbyggere, men den anses også for at være en af de mest progressive amerikanske stater, når det kommer til at accelerere grøn vækst. Dette ses også tydeligt på statens ambitiøse grønne mål:

  • Reducere dets CO2-udledning med 100 procent inden 2050
  • Sænke dets CO2-udledning fra bygning med 35 procent inden 2025
  • Enorme investeringer (104,1 milliarder dollars) til den grønne omstilling i New York City

Infrastrukturen i New York City

Infrastruktur er også på New York Citys grønne dagsorden. Det anslås, at der i 2050 skal bygges 8.000-30.000 nye bygninger, og op mod 70.000 bygninger skal udskiftes. Man regner også med, at 14.500 bygninger allerede er udvalgt til energirenovering. En proces hvor grønne løsninger og innovative produkter er afgørende.

Grundet Danmarks ekspertise inden for de ovennævnte områder er interessen for danske løsninger og produkter til at øge energieffektiviteten i bygninger i New York City i høj kurs. Dette skaber en klar markedsmulighed for danske virksomheder samt mulighed for offentlige aktører at skabe nye grønne internationale partnerskaber.

Ithaca: Den første CO2 neutrale by i USA

Cirka 360 km fra New York City ligger byen Ithaca med sine ca. 32.000 indbyggere. Byen huser også et af USA’s såkaldte Ivy League-universiteter, Cornell University.

På trods af sin beskedne størrelse har byen nogle meget store grønne ambitioner, og i 2019 vedtog The City of Ithaca enstemmigt sin Green New Deal, en plan som vil fjerne Ithacas 400.000 tons årlige CO2-udledning.

The Green New Deal inkluderer ambitionen om at opnå CO2-neutralitet i hele byen inden 2030. For at nå dette mål har Ithaca valgt at dekarbonisere og elektrificere tusindvis af både privatejede og offentligt ejede bygninger og bolig i hele byen inden udgangen af u200bu200bårtiet. Omtrent 40% af USA’s CO2-udledning stammer fra bygningsmassen, så det batter, når der fokuseres på energirenovering af bygninger, herunder installation af elektriske varmesystemer, solpaneler og batterilagring samt reduktion af energiforbruget og gøre elnettet grønnere.