Nye smarte energiprojekter i et levende storbylaboratorium

2. juni 2021 – 12:15 – 14:55 Online

EnergyLab Nordhavn inviterer i samarbejde med Energy Cluster Denmark til en digital workshop hvor du kan få indsigt i elementerne i det levende laboratorium og finde inspiration til det videre arbejde med smart energi i denne nye, bæredygtige og pulserende bydel og hvordan du kan bruge mulighederne i din udvikling.

Arrangement henvender sig til specielt mindre virksomheder, rådgiver- og teknologivirksomheder og andre aktører med interesse for energi i et bymiljø, og som har interessere for at arbejde med udvikling og demonstration. EnergyLab Nordhavn består af en række demonstrationssites og andre elementer, som egner sig til anvendelse ved nye demonstrationsprojekter og utraditionelle samarbejder.

Program

1215: Checkin — gerne med frokost i hånd.

1230: Introduktion, Foreningen EnergyLab Nordhavn og det levende laboratorium. Udfordringer, læringer og anbefalinger.

1300: Opdeling i grupper

1305: Gruppearbejde — spørgsmål og ideer til nye samarbejder. Identifikation af kontakter og konkrete næste skridt. Kaffepause efter behov.

1430: Tilbagemelding i plenum fra gruppearbejderne

1455: Tak for i dag.

Få en forsmag på nogle af de elementer og muligheder som der er mulighed for at dykke ned i til workshoppen.

 • Fleksible varmekunder v/Christine Sandersen – HOFOR
  Se optagelsen HER

Det handler om HOFORs koncepter om fleksible varmekunder, et par resultater fra projektet og hvordan man fremadrettet vil arbejde mere fintmasket med varmemålingerne.

 • Boligautomation som værktøj til den grønne omstilling v/ John Hegelund – ABB Danmark:
  Se optagelsen HER

Det handler om hvordan boligautomations-systemer også kan benyttes til at aktivere forbrugsfleksibilitet, om praktiske erfaringer, og også om den kritiske rolle, som håndværksfagene har når disse systemer skal blive til virkelighed.

 • Genindvinding af varme fra supermarkeder v/ Wiebke Meesenburg – DTU Mekanik
  Se optagelsen HER

Meny i Nordhavn ønsker på alle måder at være en tand mere bæredygtig end de andre. Derfor er det heller ikke et tilfælde at man netop her har demonstreret genanvendelse af overskudsvarme fra køleanlægget. Det har ingenlunde været nogen snorlige rejse, men det er det hele værd.

 • Fælles neutral dataplatform v/ Anders Kragh – PowerLab DK
  Se optagelsen HER

Den eksperimentielle dataplatform, EnergyData.dk, eret samlingspunkt for levering og håndtering af energidata fra adskillige nationale laboratorier og dataplatforme, herunder EnergyLab Nordhavn. Så her handler det om hvordan platformen i praksis har understøttet demonstrationsaktiviteterne og hvordan det gøres fremadrettet.

 • Nettilsluttet batteri v/ Rasmus Theill – ABB Danmark
  Se optagelsen HER

Her handler det om nogle af de erkendelser, som er gjort med det nettilsluttede batteri, erfaringerne med at kunne teste teknologien sammen med andre elementer og perspektiverne for nettilsluttede batterier i elnettet.

 • FlexHeat, en stor smart Varmepumpe v/ Tore Gad Kjeld — HOFOR
  Se optagelsen HER

Her handler det om HOFORs store varmepumpe ved krydstogtterminalen, om hvordan den kan operere på elnettet og de aktiviteter, der foregår i ydre Nordhavn.

(OBS! ARRANGEMENTET ER UDSAT PGA. FOR FÅ TILMELDINGER)

Har du spørgsmål til projektet, kontakt da:

Christoffer Greisen: cgre@elektro.dtu.dk

Arrangementet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse (DEB)