100 mio. kr. til nye innovationsprojekter på vej til Energy Cluster Denmark

16. december 2020

Innovationskraften i den danske energiklynge styrkes, efter at Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter til et samlet budget på 100 mio. kroner.

Over de kommende to-tre år bliver vi klogere på lagring af CO2 i undergrunden, Power-to-X, termisk energilagring og droneinspektioner af offshore-strukturer – og meget, meget mere.

Det er resultatet af den seneste runde med ansøgninger til EUDP, Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, som netop har udløst tilsagn om 100 mio. kr. i funding til seks konkrete innovationsprojekter forankret i den danske klyngeorganisation for energi, Energy Cluster Denmark.

”Det er fremragende nyheder for vores medlemmer og for innovationskraften i den danske energisektor”, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark:

”Vi får både udviklet nye projekter og videreført eksisterende, og navnlig får vi med bredden i scope på de nye innovationsprojekter klart understreget, at vi er den neutrale innovationsplatform for hele energisektoren og kan samle konsortier og hjælpe med fundraising for vores medlemmer”, siger hun.

Alle energiområder

Det er den første ansøgningsrunde, siden Energy Cluster Denmark blev stiftet som en fusion mellem tre stærke klyngeorganisationer på energiområdet, og det har været et mål at sikre, at vi med innovationsprojekterne favner hele energisektoren med en stor involvering fra vores medlemmer.

Det er lykkedes. Således afdækker de seks nye innovationsprojekter, der nu er sikret funding til, innovationen på tværs af hele Energy Cluster Denmarks fokusområde. Fra energiproduktion og energiinfrastruktur til energilagring og energieffektivitet – med sektorkobling, systemintegration og digitalisering som fællesnævner. Teknologiudvikling inden for forskellige dele af energisektoren er nødvendigt for at nå 2030-målet.

”Der er en klar styrke i, at vi har været med til at sikre funding bredt i sektoren. Som Energy Cluster Denmark er vi Danmarks klyngeorganisation for hele energisektoren, og vi skal skubbe på innovationen ud fra et samlet, fælles energisystem. Flere af de projekter, vi nu kan arbejde videre med, vil bidrage til teknologiske udvikling på tværs af energiområderne, og det er af stor værdi for at sikre den grønne omstilling”, siger Glenda Napier.