Et fælleseuropæisk spørgsmål: Hvad gør vi med de gamle vindmøllevinger?   

15. december 2022

Det spørgsmål præsenterer en række partnere fra EU-projektet Decom Tools svar på i januar 2023 – og du kan komme med.

Nedtagning, bortskaffelse og genanvendelse af havvindmøller har været temaet i InterReg-projektet Decom Tools, der begyndte i 2018 og afsluttes i januar 2023.

I projektet har Energy Cluster Denmark sammen med partnere fra Danmark, Belgien, Norge, Tyskland, Holland og Skotland undersøgt, hvad der skal ske med havvindmøller, når de rammer udløbsdatoen efter 20-25 år.

Decom Tools – Besøg projektets hjemmeside HER

Bæredygtig dekommissionering – afskaffelse – af de gamle havvindmøller har været et hovedfokus for projektets partnere, der blandt andet har udarbejdet analyser af de økonomiske, tekniske og logistiske aspekter af det fremtidige marked for gamle offshore-vindmøller.

Den 19. januar 2023 præsenterer partnerne deres resultater på en afsluttende konference i Belgien – og du har mulighed for at deltage. Konferencen vil både byde på indlæg fra projektets partnere og fra andre eksperter indenfor dekommissionering og havvind.

Final Conference d. 19/1 2023 – tilmeld dig HER

10.000 havvindmøller

I september 2022 var partnerne i Decom Tools og en række interessenter fra den europæiske vindindustri samlet i Bruxelles til en policy workshop om fremtiden for de cirka 10.000 havvindmøller, der over de kommende år skal pilles ned eller renoveres. Hør WindEurope og flere andre partnere fortælle om indsatsen.

Digital markedsplads for vind

En anden mulighed for dig, der ønsker viden om Decom Tools, er vores regionale workshop i Greenaa den 10. januar 2023. Her kan du være med til at idegenerere til fremtidens digitale markedsplads til reservedele for vindmøller. Tilmeld dig begivenheden HER

Decom Tools er støttet af EU’s Interreg Nordsøen-program med 35 mio. kroner.

Har du spørgsmål om Decom Tools, kan du kontakte Charlotte Baumgartner, Project Manager ved Energy Cluster Denmark: +45 8144 9255 / clb@energycluster.dk