Innovationskraft.nu: Værdien af klynger og netværk

9. januar 2020

I Danmark har vi en række klynger og netværk, som på årsbasis hjælper mere end 18.000 virksomheder landet over med at udvikle deres forretning.

Ørsted om værdien af innovation 
En af virksomhederne er Ørsted, der som medlem af Energy Innovation Cluster deltager i en ny kampagne om værdien af danske klynger og innovationsnetværk:

“Det har været innovation over tid, der har drevet cost af elektricitet ned til det niveau, det er i dag for Ørsted og for offshore vind generelt,” fortæller Sten Arendt Stoltze, CTO, VP, Head of Engineering, Ørsted Offshore Wind Power, blandt andet i kampagnefilmen, som du kan se herunder:

Løsninger til det globale marked 
Gennem deltagelse i klynger og netværk får virksomhederne direkte adgang til viden, kompetencer og funding. Dette løfter produkter, processer og projekter i virksomhederne til innovative og konkurrencedygtige løsninger til det globale marked – og der skabes vækst og arbejdspladser i hele det danske samfund.

Tal fra paraplyorganisationen Cluster Excellence Denmark viser, at virksomheder, der engagerer sig i klynger og innovationsnetværk kan gange deres innovationskraft med fire. Desudebn øges produktivitetsvæksten med 3,6 procentpoint, når de deltager i klynger og innovationsnetværks aktiviteter.

Læs mere om danske klynger og netværk på www.innovationskraft.nu