Job hos Energy Cluster Denmark

Her bliver der løbende lagt stillinger op.

Vil du bruge dine evner inden for økonomi og administration, og har du lyst til at gøre en grøn forskel? Så er du måske den Project Controller, vi søger til Energy Cluster Denmark.

Vi leder efter dig, der som controller vil tage ansvar for at drive de økonomiske opgaver i din egen projektportefølje med konkrete innovationsprojekter. Vores innovationsprojekter er eksternt finansierede og partnerkredsen består altid af flere videninstitutioner og virksomheder – hvor din fornemmeste opgave er at lette deres administrative byrde mest muligt.

Du kan arbejde ud fra et af vores seks kontorer i København, Fredericia, Aarhus, Aalborg, Esbjerg eller Sønderborg.

Primære ansvarsområder og arbejdsopgaver
Du bliver ansvarlig for den økonomiske afrapportering på en række af Energy Cluster Denmarks eksternt finansierede projekter. Disse er oftest finansieret af EUDP, Innovationsfonden, Horizon Europe, EU’s Regionalfond eller andre støtteprogrammer. Desuden kommer du til at arbejde med drift og udvikling af de administrative processer. Du vil også yde rådgivning og assistance til vores projektledere, når det gælder bevillingsadministration, statsstøtteregler, afrapportering og dokumentation.

Profil

 • Du har erfaringer fra en stilling, hvor du har arbejdet selvstændigt med en tilsvarende opgaveportefølje
  • Du er stærk til tal og en kompetent bruger af Excel
  • Du er en god kommunikator i både skrift og tale på dansk og engelsk
  • Du er struktureret
  • Du må gerne have erfaring med bevillingsadministration, gerne fra EU-finansierede projekter
  • Du er god til at samarbejde tværfagligt, har et stort servicegen, gennemslagskraft og et udpræget eksekveringsdrive
  • Du har en økonomisk eller anden relevant uddannelse
  • … og så gør det bestemt ikke noget, hvis du er interesseret i de hovedtemaer, som Energy Cluster Denmark arbejder med: Energisektoren, grøn omstilling, digitalisering og innovation.

Vi tilbyder
Vi kan tilbyde dig en spændende stilling i et uformelt miljø samt gode udviklingsmuligheder både personligt og fagligt. Vi vil gerne have dig med på holdet, hvis du trives med mange opgaver i en travl hverdag – og vi kan vi love dig, at der også er plads til det gode humør.
Du vil blive en del af vores controllerteam, som i det daglige vægter samarbejde og en positiv indstilling højt. I teamet prioriterer vi altid at hjælpe hinanden og udnytte hinandens kompetencer – og vi sikrer samtidig en god og tryg oplæring.

Ansøgning og proces
Hvis du vil vide mere om stillingen, så kontakt Head of Finance & Administration, Mette Jespersen: msj@energycluster.dk. Send dit CV og ansøgning hurtigst muligt til Mona Madsen på mom@energycluster.dk. Vi holder samtaler løbende og ansætter, når den rette kandidat er fundet. Vi glæder os til at høre fra dig.


Energy Cluster Denmark – om os

Energy Cluster Denmark er Danmarks klyngeorganisation for hele energisektorens virksomheder og videninstitutioner. Vi ser vind, gas, fjernvarme og el som hinandens fælles, understøttende forudsætning i fremtidens energisystem, og derfor arbejder vi for synergien og den teknologiske udvikling på tværs af energiområderne i tæt dialog med vores 400 medlemmer.

I Energy Cluster Denmark koncentreres værdien af den innovationsfremmende indsats. Energy Cluster Denmark er formet af virksomheder og videninstitutioner og drevet af behovet for et stærkt samlingspunkt for innovation og partnerskaber, som er helt afgørende for at sikre grøn omstilling og en konkurrencedygtig dansk energisektor. Du kan også læse mere om Energy Cluster Denmark her: www.energycluster.dk

Vil du være med til at gennemføre grønne projekter mellem virksomheder og videninstitutioner? Og vil du bidrage til, at nye løsninger og forskning finder vej til markedet? Så er du måske den projektleder, vi søger til Energy Cluster Denmark.

Hos Energy Cluster Denmark søger vi en stærk projektleder, der kan fundraise og fremme konkrete projekter med deltagelse af mange partnere. Du bliver tovholder på processer, der fx kan handle om digitalisering, sektorkobling, infrastruktur eller Power-to-X – alt det, der definerer innovationsløsninger til fremtidens energisystem. Vores projekter involverer altid en problemejer og en eller flere problemløsere; dem, du kommer til at samarbejde tæt med. Du kan arbejde ud fra et af vores syv kontorer i Danmark, som ligger i København, Fredericia, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Vordingborg og Sønderborg.

Fokus på facilitering og netværksskabelse
Din primære opgave er at identificere nye potentielle innovationsprojekter indenfor innovationsområdet. Du er  med til at sammensætte det rette team på tværs af energiklyngen og formidle samarbejde mellem vores medlemmer. Det tæller både virksomheder, videninstitutioner, kommuner, myndigheder og andre samarbejdspartnere. Når holdet er sammensat er du ansvarlig for at facilitere og proceslede projektet, som typisk er et partnerskab af minimum 2-5 virksomheder og videninstitutioner. Du sørger for at holde overblik, køre forskellige sprints og sikre, at projekterne når fra tegnebrættet og ud i industrien. Du vil ligeledes være ansvarlig for at fundraise nye midler til de forskellige kommende innovationsprojekter.

Dygtig netværksskaber med fokus på fremdrift
For at få succes i denne rolle, er du:

 • samarbejdende, kommunikerende og har fokus på resultater.
 • problemløsende af natur, opsøgende, selvstændig og initiativrig.
 • energisk med højt drive, gå-på-mod og nysgerrighed.
 • med 2-3 års erhvervserfaring og meget gerne en relevant faglig baggrund inden for energi- området, procesledelse, forretningsudvikling eller lignende.
 • dansktalende, flydende i skriftligt og mundtlig engelsk.

Vi tilbyder dig en grøn agenda og et højt fagligt miljø
Vi tilbyder dig et spændende og udfordrende job i et dynamisk miljø. Du vil komme til at arbejde med en af Danmarks største erhverv i form af grøn energiteknologi; herunder særligt energiproduktion, energilagring, energiinfrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling. I jobbet får du en alsidig projektportefølje, stringente innovationsprocesser og indsigt i de udfordringer og ideer til løsninger, som virksomheder og videninstitutioner arbejder med. Du får stor frihed i jobbet og stor medindflydelse på at forme dit arbejde inden for givne rammer og mål og samtidig bliver du en del af et team af ildsjæle med høj faglighed, der alle brænder for at sikre, at nye og innovative løsninger finder vej ud i den danske energiklynge til gavn for den grønne omstilling.

Du vil i høj grad være i dialog med vores medlemmer blandt virksomheder og videninstitutioner og projektpartnere over hele landet. Rejseaktivitet indenfor Danmark er derfor en del af jobbet.

Ansøgning og proces
Hvis du vil vide mere om stillingen, så kontakt Project Director, Christian Boysen (61 71 86 63). Send dit CV og ansøgning hurtigst muligt til mom@energycluster.dk – vi holder samtaler løbende og ansætter, når den rette kandidat er fundet. Vi modtager meget gerne en videoansøgning fra dig på max 1 min.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Vil du være med til at gennemføre grønne projekter mellem virksomheder og videninstitutioner? Og vil du bidrage til, at nye løsninger og forskning finder vej til markedet? Så er du måske den projektleder, vi søger til Energy Cluster Denmark.

Hos Energy Cluster Denmark søger vi en projektleder, der særligt kommer til at fokusere på videnbroaktiviteter og standardiseringsprojekter. Du kan arbejde ud fra et af vores syv kontorer i Danmark, som ligger i København, Fredericia, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Vordingborg og Sønderborg.

Fokus på facilitering og netværksskabelse
Dine primære opgaver fordeler sig i to spor; videnbro og standardisering. Videnbro handler om at få vidensinstitutioner som universiteter og GTS-institutter til at samarbejde med virksomheder om innovation. Du skal være med til at identificere de gode idéer, der kan blive til feasibility-studier, betjene det bevillingsudvalg, der uddeler støtte til videnbro-projekter og drifte de videnbro-projekter, der bliver sat i gang med partnere; forskere, virksomheder og myndigheder. Sidst men ikke mindst skal du videreføre feasibility-studierne til konkrete innovationsprojekter, der fører til nye produkter og services til markedet.

Indenfor standardisering skal du finde relevante projekter for energi-industrien; særligt med fokus på vind og Power-to-X. Du kommer også til at facilitere møder og netværk, hvor der skal udvikles udstyr, guidelines og manualer til standardisering, der kan realisere omkostningsbesparelser i industrien.

Dygtig netværksskaber med fokus på fremdrift
For at få succes i denne rolle, er du:

 • samarbejdende, kommunikerende og har fokus på resultater.
 • problemløsende af natur, opsøgende, selvstændig og initiativrig.
 • energisk med højt drive, gå-på-mod og nysgerrighed.
 • med 2-3 års erhvervserfaring og meget gerne en relevant faglig baggrund inden for energi- området, procesledelse, forretningsudvikling eller lignende.
 • dansktalende, flydende i skriftligt og mundtlig engelsk.

Vi tilbyder dig en grøn agenda og et højt fagligt miljø
Vi tilbyder dig et spændende og udfordrende job i et dynamisk miljø. Du vil komme til at arbejde med en af Danmarks største erhverv i form af grøn energiteknologi herunder særligt energiproduktion, energilagring, energiinfrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling. I jobbet får du en alsidig projektportefølje, stringente innovationsprocesser og indsigt i de udfordringer og ideer til løsninger, som virksomheder og videninstitutioner arbejder med. Du får stor frihed i jobbet og stor medindflydelse på at forme dit arbejde inden for givne rammer og mål og samtidig bliver du en del af et team af ildsjæle med høj faglighed, der alle brænder for at sikre, at nye og innovative løsninger finder vej ud i den danske energiklynge til gavn for den grønne omstilling.

Du vil i høj grad være i dialog med vores medlemmer blandt virksomheder og videninstitutioner og projektpartnere over hele landet. Rejseaktivitet indenfor Danmark er derfor en del af jobbet.

Ansøgning og proces
Hvis du vil vide mere om stillingen, så kontakt Project Director, Christian Boysen (61 71 86 63). Send dit CV og ansøgning hurtigst muligt til mom@energycluster.dk. Vi holder samtaler løbende og ansætter, når den rette kandidat er fundet. Vi modtager meget gerne en videoansøgning fra dig på max 1 min.

Vi glæder os til at høre fra dig.