Everfuel bygger brintstation i Vordingborg

12. maj 2022

Everfuel har indgået købsaftale med Vordingborg kommune om at købe en større erhvervsgrund i Business Park Vordingborg ved afkørsel 41 på Sydmotorvejen.

Dermed gør Everfuel sig klar til at bygge en brintstation, der skal betjene den stigende trafik og samtidig etablere Vordingborg som et knudepunkt for grøn transport.

Når Femern Bælt-forbindelse åbner og forbinder vejtransporten mellem Danmark og Tyskland vil et stort antal lastbiler passere gennem Vordingborg kommune.

For at kunne tilbyde et klimavenligt alternativ til fossile lastbiler, bygger Everfuel en brintstation, der kan imødekomme behovet for emissionsfri og hurtig tankning af den tunge trafik.

”Det har været en sand fornøjelse at arbejde med Vordingborg kommune og Business Vordingborg på det her projekt, da de er villige til at sætte handling bag de grønne ord ved at foretage et skifte til fossilfri transport. Vi er glade for at have sikret netop denne placering til brintstationen, og vi ser frem til at betjene både passagerbiler og tung transport. Vi vil forsat arbejde sammen med Vordingborg for at dekarbonisere transportsektoren.” siger Lars Jakobsen, Salgschef hos Everfuel.

Vordingborg borgmester Mikael Smed er glad for salget af erhvervsgrunden i Business Park Vordingborg ved afkørsel 41.

”Det er utrolig glædeligt, at vi nu kan byde endnu en ny virksomhed velkommen til Business Park Vordingborg. Vi er i Vordingborg Kommune inde i en fantastisk udvikling med at tiltrække virksomheder, som bidrager til den grønne omstilling. Med Everfuels fokus på grøn omstilling af transportsektoren, passer de utrolig godt ind i den dagsorden. ”siger Mikael Smed, Borgmester i Vordingborg Kommune.

Business Vordingborg, der arbejder med at tiltrække virksomheder til Vordingborg Kommune, har gennem længere tid arbejder med Everfuel for at tiltrække virksomheden

”Vi er utroligt glade for, at Everfuel nu kommer til Vordingborg Kommune. Vi har gennem længere tid haft et godt samarbejde med Everfuel for at tiltrække dem til området, og nu er det lykkedes. Det åbner store perspektiver for den grønne omstilling af især den tunge transport, og vi ser frem til et fortsat godt og konstruktivt samarbejde med Everfuel.” siger Bolette Christensen, Direktør i Business Vordingborg.

Kontakt for yderligere oplysninger:

Lars Jakobsen, Salgschef Everfuel +45 2973 3933

Mikael Smed, Borgmester Vordingborg Kommune +45 2278 3455

Bolette Christen, Direktør Business Vordingborg +45 4064 8923.