Babcock & Wilcox accelererer væksten inden for Clean Energy med opkøbet af Renewable Service virksomheden, VODA A/S

1. oktober 2021

Babcock & Wilcox Enterprises, Inc. (“B&W”) meddelte d.28 september, at de har underskrevet en endelig aftale om at købe VODA A/S, en førende multibrandleverandør af reservedele og serviceydelser til waste-to-energy og biomassemarkederne i Vejen, Danmark. Transaktionen forventes at blive afsluttet i slutningen af oktober 2021, efter at de sædvanlige betingelser for afslutning er opfyldt, herunder lovmæssig gennemgang i Danmark.

B&W vil danne B&W Renewable Service til integration af VODA A/S og B&W Vølunds serviceforretninger. Dette vil fungere som B&Ws platform for forretningen inden for vedvarende energi i Europa, idet det i betydelig grad styrker og udvider evnen til at betjene eksisterende og nye kunder på hele dette marked, herunder for B&W-forsynede og konkurrenters teknologi. B&W Renewable Service vil blive ledet af VODA’s direktør, Christopher Nysted Sørensen.

“Dette strategiske opkøb samler B&W’s og VODA’s styrker og skaber et solidt fundament for yderligere at udvide vores serviceforretning på Europas hastigt voksende marked for vedvarende energi,” sagde Kenneth Young, bestyrelsesformand og CEO for B&W.

“Ved at kombinere B&W’s finansielle styrke, tekniske kompetencer og dokumenterede erfaring som leverandør af originaludstyr og servicevirksomhed med VODA’s kompetencer og ekspertise, skaber vi et dynamisk team, der er klar til at samarbejde om at betjene vores kunder.”

“VODA har brugt en fleksibel og skalerbar forretningsmodel til at vokse hurtigt og effektivt, og vi ser mange yderligere muligheder for, at vores kombinerede aktiviteter kan vokse synergistisk,” sagde Young. “VODA’s medarbejdere er dygtige og erfarne, og vi er glade for at kunne byde dem velkommen til B&W.”

VODA’s direktør Christopher Nysted Sørensen sagde: “VODA er vokset betydeligt i løbet af de seneste tre år og har opbygget et ry for at levere kundefokuseret, markedsdrevet service og løsninger. Denne transaktion vil danne grundlag for fremtidig vækst og nye muligheder for kunder og vores medarbejdere. Vi er spændte og stolte over at få denne mulighed for at udvide yderligere og samarbejde som en del af B&W Renewable Service.”