Drone Systems har vundet HOFOR udbud

22. april 2021

Drone Systems har netop vundet udbuddet på en 3-årig rammeaftale for drone-termografering af HOFORs fjernvarmenet i København. Aftalen rummer mulighed for forlængelse med yderligere 3 år.

Drone Systems kender HOFORs net godt, da virksomheden har termograferet nettet fra luften de sidste 5 år. Her har firmaet hjulpet HOFOR med at finde et stort antal brud, påvist steder til nærmere undersøgelse samt varme komponenter med  højt varmetab.

”Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde” fortæller salgschef hos Drone Systems, Gina Nielsen. ”HOFOR har været kunde hos os i mange år og vi er stolte over at de valgte at fortsætte med os ”.

HOFOR ledningstrace dækker København, Bispebjerg, Vanløse, Valby og Amager Vest . Det er et stort og udfordrende område at overflyve med drone, når alle de mange kilometer fjernvarmeledning skal dækkes.

Sune Nielsen, COO hos Drone Systems, fortæller, ”København er uden sammenligning den by i Danmark, der har flest sikringskritiske zoner. Den opgave vi løste for HOFOR i år, krævede 76 særlige tilladelser, udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Tilladelserne giver mulighed for flyvning i sikringskritiske områder, som f.eks. tilhører militæret og politiet, eller bygninger som Amalienborg og Christiansborg. Planlægning af flyveruter og overholdelse af myndighedskrav er et krævende koordineringsarbejde, der foregår sideløbende med rekognosceringen af Københavns mange høje bygninger.”

Selve overflyvningen foregår i vinterhalvåret og under de rette vejrforhold, da klar, rolig og kølig luft er væsentlig for et godt resultat. Så vidt det er muligt, tages der hensyn til borgernes nattefred. Dronen flyver i max 120 meters høje, og kan høres som en svag brummen.

Borgerne er som regel glade og positive, når de finder ud af, at dronerne finder brud på fjernvarmenettet som ellers kan være vanskelige at finde .

Dronetermograferingen er vigtigt for forsyningssikkerheden hos HOFOR, der derfor har sat det i system så hele København er overfløjet og analyseret i løbet af 3 år. Det er både en miljømæssig og en økonomisk genvinst, ikke kun for dem men også for slutbrugerne.


OM DRONESYSYTEMS

Drone Systems er markedsførende specialist indenfor termiske droneinspektioner.
Den primære service består af systematisk, termisk kortlægning af fjernvarmeforsyningsnet, der dækker nettet komplet og leveres i Teraplan.dk
Teraplan.dk er ejet og udviklet af Drone Systems.
Drone Systems blev grundlagt i 2015 og har kontor i Aarhus
www.dronesystems.dk

Kontakt for yderligere information:
Gina Nielsen
gina.nielsen@dronesystems.dk
+45 2068 5500