EMS ansætter erfaren branchemand: Strategien er vækst og nye energi-partnerskaber

15. juni 2021

Den esbjergensiske ingeniør- og produktionsvirksomhed ser store muligheder i energi-industrien, hvor Project Greensand giver ambitioner mere. Både organisk vækst og strategiske opkøb skal indfri vækstmålene.

Partnerskaber i energi-industrien er en væsentlig del af forretningen hos EMS, og nu skal væksten accelereres. Med ansættelsen af branchemanden Hardy Jeremiassen som chef for salg og forretningsudvikling sætter totalleverandøren af design og stålfabrikation yderligere fart på sin ambitiøse strategi, der for nyligt kastede en investering på 60 mio. kr. i en stor fabriksudvidelse af sig.

– Målet er at få større og mere komplekse opgaver i hus. Det må gerne ske i fællesskab med partnere, hvor vi sammen tilbyder komplette løsninger helt fra udvikling til installation indenfor energisektoren. Dermed kan vi opnå vores vækstmål på 30 procent i løbet af de kommende par år, siger Hardy Jeremiassen, EMS.

Han kommer til EMS med en lang erfaring inden for offshore og hydraulik samt ikke mindst forretnings- og virksomhedsudvikling. Senest har han haft en lignende stilling hos SH Group, hvor han var med til at etablere en afdeling i Esbjerg inden for offshore.

Tidligere har Hardy Jeremiassen også haft ejerskab af Oilpower Hydraulics og efterfølgende længere ansættelser hos Fanø Kran Service samt PMC Hydraulics.

Tidligt ind i projekter

En af de vigtigste opgaver for Hardy Jeremiassens bliver at forløse det potentiale, som EMS ser og oplever i procesindustrien og den grønne energi – ikke mindst Power-to-X.

Med sin erfaring og knowhow skal EMS i større grad sikre sig projekter i vind-industrien og blandt de mange opgaver i det nye Tyra-felt i Nordsøen.

– Vi vil meget gerne tidligt ind i udviklingsfasen, uddyber han om strategien.

Her peger han som et eksempel på Project Greensand, der er Co2-lagring i tidligere oliefelter i Nordsøen, og hvor EMS har bidraget i den tidlige udviklingsproces med levering af design og fabrikation af testudstyr.

Kan levere hele pakken

For at få hele sit setup i spil retter den 60 medarbejder store virksomhed sit fokus på hovedentrepriser – gerne i samarbejde med strategiske partnere – for mange større virksomheder fokuserer på at minimere antallet af leverandører.

Her er man sammen løfte hele pakken i rollen som EPCI eller EPCC-partner, der dækker processerne fra idé til installation.

– Vi er der, hvor vi skal være, med en engineering- og QC-afdelinger i huset og gode ingeniørsamarbejdspartnere, uddyber Hardy Jeremiassen.

Opkøb og organisk vækst

EMS gør meget ud af vokse med sine samarbejdspartnere. Samtidig ser virksomheden et potentiale i opkøb af virksomheder. Her kan kandidater være virksomheder med service, egne produkter eller mindre virksomheder, der står foran et generationsskifte.

– Synergi vil være vigtigt i et muligt opkøb. Lige nu er vi meget lokalt forankret, men vi har en strategi for at komme ud i verden, siger Hardy Jeremiassen.

Fakta om EMS A/S

EMS er er specialiseret i design og fremstilling af stålkonstruktioner, mekaniske løsninger og rørløsninger med særligt fokus på energi og den maritime sektor. Virksomheden har base i Esbjerg og beskæftiger cirka 60 medarbejdere. Læs mere på https://www.ems.as

Presseservice:

Dan Frandsen, Public Image, tlf.: 51 95 50 20, mail: dan@publicimage.dk

Interview:

Hardy Jeremiassen, chef for salg og forretningsudvikling, EMS, tlf.: 29 88 86 62, mail: hje@ems.as