Energy Tower: NorSea vil bygge 21 etager til fremtidens vedvarende energi

30. maj 2023

Et fyrtårn i 21 etager til samarbejde i den grønne værdikæde.
Det er NorSea Danmarks ambition med nyt byggeprojekt på Esbjerg Havn, som skal være rammene om Nordeuropas vigtigste og mest inspirerende energiarbejdsplads.

Der er tårnhøje ambitioner for den grønne omstilling i Danmark og Europa, og på mange måder er NorSeas nye ’Energy Tower’-projekt en konkretisering af de ambitioner:

NorSea vil bygge et 21-etager højt ’Energy Tower’, som skal være samlingssted for den vedvarende energisektors mest toneangivende virksomheder. I alt 9.000 m2, hvor rammerne indbyder til samarbejde, videndeling og co-creation:

”Vores klimaambitioner har brug for, at hele den grønne værdikæde samarbejder om innovation og nye gode løsninger,” siger Jesper Høj-Hansen, adm. direktør i NorSea Danmark:

”Vi vil bygge et tårn, der inviterer til nytænkning og dialog. Innovation handler om mødet med nye ideer og synsvinkler. Om at tænke højt sammen og i fællesskab finde nye måder at udvikle sig. Det er den ambition, Energy Tower taler ind i,” siger han.

Mødested for kreativitet

Tårnet skal stå i hjertet af den fælleseuropæiske klimaambition. Det var på havnen i Esbjerg, at statsledere rundt om Nordsøens underskrev The Esbjerg Declaration og sammen forpligtede sig til at løfte den grønne omstilling til nye højder. Det er i høj grad det, der har været med til at føde byggeprojektet.

”Hele den vedvarende energis europæiske værdikæde findes på Esbjerg Havn. Det, der mangler, er rammer i international standard, hvor kloge hoveder har lyst til at mødes,” siger Jesper Høj-Hansen:

”Energy Tower er tænkt som det naturlige mødested for sektoren. Hvor man kan finde kreative, udviklende arbejdsfællesskaber, hvor udviklingsafdelinger og projektgrupper fra innovative virksomheder kan dele udfordringer, ideer og visioner,” siger han:

”Vi er i gang med en historisk omstilling til et nyt energisystem, hvor sammenhæng, integration og sektorkobling er afgørende. Skal vi lykkes, så skal vi samarbejde langt mere, end vi gør nu,” siger han.

”The Esbjerg Declaration understregede vigtigheden af, at vi er fælles om klimakrisen og fælles om at nå i mål. Energy Tower taler ind i det fællesskab.”

Jesper Høj-Hansen, adm. direktør, NorSea Danmark.

FAKTA OM ENERGY TOWER:

Tårnet bliver 21 etager højt og bygges i tilknytning til House og Offshore Innovation, Kanalen 1 i Esbjerg. Det skal stå klar til indvielse i 2026.

Der er 450 kvadratmeter på hver etage, 9.000 m2 i alt.