Klar til indflytning: Nu kan EMS vokse med sine kunder

30. juni 2022

Svejse- og stålspecialisten har investeret 60 mio. kroner i en 4.700 kvadratmeter stor udvidelse i Esbjerg. Det sker for at understøtte en strategisk satsning på ingeniør-, produktions-, og serviceydelser til kunder inden for vind, olie/gas og PtX.

Det er lidt over et år siden, at EMS stak spaden i jorden til byggeriet af to nye produktionshaller og en ny kontorbygning på Lillebæltsvej i Esbjerg. Allerede dengang kneb det med pladsen, og EMS måtte ty til lejede lokaler og midlertidige kontorpavilloner. Siden er medarbejderstaben vokset yderligere og nærmer sig de 80. Det er derfor med store forventninger, at administrerende direktør Kenneth Hagelskjær og hans medarbejdere mandag møder ind til den første arbejdsdag i den nye kontorbygning.

– Vi får mulighed for at arbejde sammen på en helt anden måde, idet vi nu samler medarbejdere fra fem adresser i én stor og sammenhængende bebyggelse. Jeg har tidligere prøvet noget lignende og oplevede dengang, hvor stor en forskel det kan gøre, når mennesker arbejder tæt sammen frem for at sidde hver for sig, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Et markant forbedret produktionsflow

De to nye værkstedshaller stod færdige lige efter årsskiftet, og forandringen er mærkbar. Med flere kvadratmeter til rådighed behøver EMS ikke længere håndtere produktion og montage i samme lokale. Det har tidligere skabt flaskehalse, men de er nu løst og produktionsflowet er markant forbedret.

– Med de nye haller har vi fået plads til at håndtere op til fire ordrer på samme tid. Det giver os en meget højere effektivitet. Samtidig er sikkerhedsniveauet højnet, og vi har færre omkostninger til transport. Alt i alt, står vi nu i en langt mere optimeret udgave af os selv, siger Kenneth Hagelskjær.

Lige så vigtigt er det, at EMS nu kan imødekomme en stigende efterspørgsel på store, modulopbyggede stålkonstruktioner, fordi virksomheden nu har 13 meter under krog og en kran, der kan løfte 32 tons.

– Vi valgte at bygge de nye haller, fordi vi kunne se, at vores kunder voksede og begyndte at efterspørge større emner. Det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. Vi oplever stigende aktivitet og har en god ordrebeholdning indtil slutningen af næste år, fortæller Kenneth Hagelskjær.

Medarbejderne i fokus

Kenneth Hagelskjær modtog sidste år prisen som Årets Ejerleder i Sydjylland og blev ved den lejlighed fremhævet for sin evne til at skabe en positiv og anerkendende virksomhedskultur, hvor alle er lige. Det gode arbejdsmiljø og medarbejdernes trivsel ligger ham meget på sinde. Derfor har fokus været på at skabe et byggeri, der understøtter kulturen, og hvor det er rart for medarbejderne at være.

– Jeg har verdens bedste hold, der fortjener de bedst mulige rammer. Derfor betyder det uendeligt meget for mig, at jeg nu kan tilbyde mine medarbejdere nogle tidssvarende forhold, der er optimerede til den måde vi arbejder på. Vi har alt for længe slidt for meget med noget, der ikke var godt nok, siger Kenneth Hagelskjær, der stiftede EMS i 2009.

Med udvidelsen har EMS investeret i nye omklædningsfaciliteter, tekøkkener og toiletter i alle værkstederne, hvor store vinduespartier og åben arkitektur skaber lys, luft og sammenhæng mellem afdelingerne. Samtidig er der bygget en ny stor kantine som bliver et nyt fælles samlingspunkt for alle medarbejdere i virksomheden.

Fuldt fokus på energisektoren

Med udvidelsen har EMS samtidig besluttet at satse 100 % på energiindustrien – det vil sige virksomheder, som enten producerer, forbruger eller flytter store mængder energi. På den måde ønsker virksomheden at bringe sine kompetencer endnu bedre i spil og samtidig tage del i den store vækst, der er på vej i Sydvestjylland inden for vindenergi, olie-/gasindustrien og PtX, hvor Esbjerg-aftalen åbner nye muligheder. Erklæringen, som blev underskrevet i maj, sigter mod at bygge minimum 150 gigawatt havvind inden 2050 og sikre den nødvendige energiinfrastruktur.

– Samfundsmæssigt ser vi ind i en tid, hvor vi både skal have grøn omstilling og sideløbende sørge for, at vi hurtigst muligt bliver uafhængige af russisk olie og gas. Det betyder, at virksomheder som vores får en hel del mere at se til. Hvis vi Hvis vi skal have lavet alt det, som politikerne lægger op til, så bliver vi i hvert fald ikke arbejdsløse før 2050, siger Kenneth Hagelskjær.

Han forventer, at med den øget kapacitet vil EMS have mulighed for at tredoble antallet af timelønnede i de kommende år.

Fakta om EMS A/S

EMS er er specialiseret i design og fremstilling af stålkonstruktioner, mekaniske løsninger og rørløsninger med særligt fokus på energi og den maritime sektor. Virksomheden har base i Esbjerg og beskæftiger nær 80 medarbejdere. Læs mere på https://www.ems.as.

Presseservice:

Mads Kaasgaard, Public Image, tlf.: 20 77 61 40, mail: mads@publicimage.dk

Interview:

Kenneth S. Hagelskjær, direktør, EMS, tlf.: 24 96 05 65, mail: ksh@ems.as