Kom godt fra start med de 17 verdensmål

6. oktober 2020

Et teoretisk og praktisk indblik i bæredygtig udvikling: Siden vedtagelsen af FN’s 17 verdensmål er det blevet tydeligt, at fordelene ved at arbejde med bæredygtighed (sociale, miljømæssige eller økonomiske aspekter) er betydelige. På grund af samfundets dedikation til en bæredygtig udvikling bliver der efterspørgsel på virksomheder, der arbejder med og har taget stilling til de tre dimensioner. Som deltager på dette kursus får du kendskab til teorierne bag FN’s 17 verdensmål og samt værktøjerne til efterfølgende at arbejde med indsatserne i din virksomhed.

 

Siden stats- og regeringsledere vedtog ”Agenda 2030” samt de tilhørende 17 verdensmål (SDG17) for 5 år siden i New York, har målene vundet indpas og anerkendelse rundt omkring i verdens lande på tværs af brancher. Dette ses blandt andet ved, at mange virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner m.fl. har inkorporeret målene i deres forretning, strategier og værdier. Seneste tiltag er, at erhvervslivet er begyndt at ansætte medarbejdere og ledere med særlige kompetencer inden for bæredygtighed.

 

Når en virksomhed sætter sig for at arbejde med og integrere verdensmålene, resulterer det i nogle forpligtelser, men siden ikrafttrædelsen af den vel nok mest ambitiøse målsætning til dato, er det blevet tydeligt, at de virksomheder, der tager udfordringen op, opnår væsentlige fordele og muligheder. Det gælder f.eks. adgang til mere favorable lånevilkår, hvis virksomheden driver sin forretning på en miljømæssig, social eller økonomisk forsvarlig måde. For ikke at nævne den indflydelse SDG17-indsatsen har på en virksomheds image og brand. Fordele og muligheder som du kan blive klogere på Bureau Veritas’ kommende kursus.

 

Målsætning
Som deltager på dette kursus sikrer du, at du kommer godt fra start med FN’s 17 verdensmål. På kurset får du viden om de tre dimensioner af bæredygtighed (social, miljømæssig og økonomisk) fra et overordnet perspektiv, ligesom de individuelle mål fremhæves. Slutteligt berører vi kort den værdi, du kan tilføre din virksomhed gennem arbejdet med SDG17. Noget der, hvis udført korrekt, kan give virksomheden konkurrencemæssige fordele.

 

Udbytte
Som deltager på kurset får du viden om:

– FN’s 17 verdensmål, teorierne bag, formål og vigtigheden af målene
– Gennem øvelser får du indblik i, hvordan man i praksis kan arbejde med verdensmålene
– Praktisk værktøj til at kortlægge de 17 verdensmål og 169 delmål
– Hvordan virksomhedens eksisterende standarder og High Level Structure (HLS) kan anvendes som fundamentet for virksomhedens indsats  inden for bæredygtig udvikling
– Indsigt i metodegrundlaget for at blive certificeret i SDG17
– Et smugkig på de kommercielle fordele ved at gøre verdensmålene til en del af virksomheden

 

Undervisningsform
I løbet af dagen veksler undervisningsformen mellem teori og praksis, og der vil være konkrete øvelser, der inviterer til diskussion.

 

Målgruppe
Har du interesse for at arbejde strategisk med de 17 verdensmål, og ønsker du værktøjerne til at komme godt fra start eller fastlægge en sikker kurs for det videre SDG17-arbejde, så er kurset relevant for dig. Kurset retter sig til personer, der bidrager til virksomhedens bæredygtige udvikling eller ansatte, der ønsker at have den rette viden til at rådgive virksomhedens beslutningstagere om, at bæredygtig udvikling er den rette vej frem. Måske sidder du som indkøber, bæredygtighedsleder, QMS-leder, kvalitetschef, direktionsassistent, miljøchef, CSR-chef, marketing- eller kommunikationschef.

 

Elektronisk kursusmateriale
Kursusmaterialet fremsendes til dig pr. mail før kurset. Ønsker du at have kursusmaterialet med i papirform, skal du selv sørge for at printe det ud inden kurset. Alle øvelser udleveres på kurset.