NorSea overtager dele af IATs division på Esbjerg Havn

22. december 2020

NorSea udvider sine baseoperationer i Esbjerg med opkøb af IAT’s Base & Energy-division inklusiv 17.000 m2 lagerbygning, 20.000 m2 havneareal og seks medarbejdere.  

NorSea udbygger sin tilstedeværelse på Esbjerg Havn og overtager IAT’s Base & Energy-division per 1. december.
Med handlen følger 17.000 m2 lagerbygninger, 20.000 m2 havneareal, seks medarbejdere og en kundeportefølje, som passer fortrinligt til NorSeas forretning, siger CEO Jesper Høj-Hansen:

“Vi udbygger vores tilstedeværelse og forretning med yderligere havneaktiviteter, som på mange måder komplementerer vores eksisterende set-up. Vi får f.eks. styrket vores maritime forretning og plads til flere aktiviteter indenfor vindsektoren, hvor vi ser et stort potentiale til fortsat udvikling af vores forretning. Samtidig glæder vi os til at få nye, kompetente kolleger og nye kunder”, siger han.

En god løsning

Også for IAT er aftalen en gevinst. Bestyrelsesformand Christian Rølmer Christensen betegner timingen som helt ideel netop nu:
”Vi stod over for en strategisk beslutning om, hvad IAT skal være kendt for de næste mange år, og NorSea havde vist stor interesse i vores bygninger, medarbejdere samt den kundeportefølje, der medfølger. Vi har fundet en rigtig god løsning, som både fremtidssikrer vores loyale medarbejdere og giver vores trofaste basekunder endnu flere muligheder i NorSea-regi”, siger han.

IAT har været baseoperatør på havnen i Esbjerg, siden virksomheden fik ejerskab i det tidligere Esbjerg Offshore Base i midten af 90’erne.

”Det har været en integreret del af vores forretning at drive basefaciliteter og udlejning/servicering af offshore containere, så det er naturligvis også med en smule vemod, at vi nu giver stafetten som baseoperatør videre. Men dels beholder vi vores produkttanke til kemikalier og lokalkørsel her i Esbjerg, og dels kan vi stadig nyde udsigten til aktiviteterne i Esbjerg Havn fra vores hovedkontor på Den gamle Toldbod. Og endelig har IAT med salget nu mulighed for udelukkende at fokusere på vores øvrige ben i forretningen”, siger Christian Rølmer Christensen.

Synergi og nye muligheder

Med handlen har NorSea samtidig sikret sig de relevante kvadratmeter lagerplads, som man har brug for som basehavn for de næste mange års aktiviteter i Norsøen.

“Vi får velegnede lokaler med ideel beliggenhed ved vores nuværende aktiviteter i Esbjerg. Samtidig placerer vi os i strategisk nærhed at f.eks. projektvind, hvor vi forventer øget aktivitet de kommende år. Der vil også være mulighed for synergi ved at komme tæt på vores moderselskab Wilhelmsen”, siger Jesper Høj-Hansen.

NorSea overtager de nævnte aktiviteter fra IAT’s Base & Energy samt lokalerne på Vestkraftkaj og Tværkaj i Esbjerg.