Nyt partnerskab: EMS og Melsing vil udvikle grønne prototyper

24. september 2020

Udviklingsprojekter inden for vind, olie/gas og Power-to-X er i fokus for stålspecialisten EMS og ingeniørfirmaet Melsing, der etablerer et nyt strategisk partnerskab med afsæt i Esbjerg.

 

EMS og Melsing Engineering & Consulting har de senere år lært hinanden at kende fra projekter i vindindustrien, blandt andet på installationsskibe, hvor EMS har produceret efter Melsing-ingeniørernes tegninger.

 

Nu har direktørerne i de to virksomheder sat underskrifter på en aftale, der bliver startskuddet til et strategisk partnerskab med fokus på den stigende mængde af udviklingsprojekter inden for grøn energi.

 

– Kunderne søger i stigende grad partnere, der leverer samlede løsninger. Det kan EMS og Melsing i fællesskab. Vi vil være ”den hurtige fisk i akvariet”, der kan eksekvere omgående og byde ind med kreative løsninger i de tidlige faser af et udviklingsprojekt. Vi ser et stort og voksende marked for den type af ydelser inden for grøn energi, siger direktør Kenneth S. Hagelskjær fra EMS.

 

Et rigtig godt match

Fokus for det nye partnerskab bliver i første omgang prototyper inden for energiområdet; herunder ikke mindst vindindustrien, hvor Melsing gennem en længere årrække har arbejdet på at positionere sig som en foretrukken ingeniør inden for beregning af projekter til både onshore og offshore.

 

– Vi har fået flere forespørgsler fra vores kunder i vindindustrien på udvikling af prototyper til eksempelvis transport-, løfte- og installationsudstyr. Men vi har hele tiden haft den indstilling, at hvis vi skal deltage i produktion, så skal vi finde den helt rigtige partner. Det har vi fundet i EMS, som er et rigtig godt match i forhold til værdier og ambitionsniveau, siger CEO og indehaver i Melsing, Morten Melsing.

 

Han understreger, at det strategiske partnerskab på ingen måde er et ægteskab. De to virksomheder har indgået en fleksibel kontrakt, der sikrer muligheden for at samarbejde med andre virksomheder.

 

Internationalt udsyn med afsæt i Esbjerg
Melsing har hovedkontor i Middelfart, men har som led i det nye partnerskab etableret en afdeling i Esbjerg, hvor EMS har sin produktion. Valget af netop Esbjerg er af afgørende betydning for strategien bag partnerskabet. Esbjerg Havn er allerede et af verdens knudepunkter for havvind, og beliggenheden ved Nordsøen udgør et enormt potentiale for fremtidens investeringer i grøn energi. Både i relation til vind, men i høj grad også Power-to-X, hvor der i de kommende år vil opstå stor efterspørgsel på løsninger til den infrastruktur, der skal til for at omdanne elektricitet fra vind og sol til fremtidens bæredygtige fly- og skibsbrændstof.

 

– Vi har længe haft kig på Esbjerg, og sammen med EMS har vi nu det fundament, der skal til for at blive en foretrukken samarbejdspartner; ikke blot for vindindustrien og olie/gas-sektoren, men også for de virksomheder, der arbejder med løsninger inden for eksempelvis Power-to-X og lagring af Co2. Det er områder, som vi tror rigtig meget på, siger Morten Melsing.

 

Selv om partnerskabet først nu er blevet officielt, er de to virksomheder allerede i dialog om flere konkrete projekter i ind- og udland.

 

– Esbjerg er platformen for vores samarbejde, men vi kigger både nationalt og internationalt. Vi skal ud over stepperne, og nu tør vi i højere grad sige til kunderne, at vi kan levere, siger Kenneth S. Hagelskjær.

 

 

FAKTA: EMS A/S

EMS er er specialiseret i design og fremstilling af stålkonstruktioner, mekaniske løsninger og rørløsninger med særligt fokus på energi og den maritime sektor. Virksomheden har base i Esbjerg og råder her over knap 13.000 kvm., heraf 2.800 kvm. indendørs produktionsareal. Læs mere på https://www.ems.as

 

FAKTA: Melsing Engineering & Consulting

Melsing udvikler, projekterer og leverer en bred vifte af ingeniørydelser til nationale og internationale kunder inden for vind, olie & gas, byggeri, raffinaderier, fødevarer & biotek og industri. Virksomheden har hovedkvarter i Middelfart samt et afdelingskontor i Esbjerg. Læs mere på https://melsing.dk

 

Forslag til billedtekst:
Esbjerg Havn er allerede et af verdens knudepunkter for havvind, og beliggenheden ved Nordsøen udgør et enormt potentiale for fremtidens investeringer i grøn energi. Det mener direktørerne Morten Melsing (t.v.) og Kenneth S. Hagelskjær (t.h.) fra henholdsvis fra Melsing Engineering & Consulting og EMS. De to virksomheder vil i fællesskab udvikle prototyper inden for energiområdet.

 

Presseservice:

Rasmus Gregersen, Public Image, tlf.: 26 226 297, mail: rasmus@publicimage.dk

 

Interview:

Kenneth S. Hagelskjær, direktør, EMS, tlf.: 24 96 05 65, mail: ksh@ems.as