PolyTech opnår SDG-certificering som de første i vindindustrien

1. oktober 2020
Vindleverandøren PolyTech har netop som den første i vindmøllebranchen opnået den attraktive SDG-certificering hos Bureau Veritas. Nu sætter selskabet flere mål og integrerer verdensmål i forretningsstrategien.

 

Vindmøllebranchen og den grønne omstilling rimer på hinanden. Siden 2015 har branchen og resten af erhvervslivet også haft særligt fokus på FN’s 17 verdensmål (SDG’erne). Hos PolyTech, der er leverandør til vindmølleindustrien, optræder de 17 mål centralt virksomhedens forretningsmål og -strategi.

PolyTech er gået så langt med SDG’erne i forretningen, at virksomheden netop er blevet SDG-certificeret af den anerkendte auditør Bureau Veritas – i øvrigt som den første virksomhed overhovedet i den internationale vindmøllebranche.

– Vi har valgt at blive verdensmålscertificeret for at understrege overfor vores kunder, samarbejdspartnere og ansatte, at vi går helhjertet ind i at fremme FN’s 17 verdensmål. Bæredygtighed og ansvarlighed er en essentiel del af de produkter og services, vi tilbyder. Virksomheder uden en markant positiv holdning til SDG´erne vil på sigt blive uinteressante for både medarbejdere og kunder.

 

– Derudover er verdensmålene en fremragende ramme til at sikre fokus på de områder, hvor vi i PolyTech kan gøre den største forskel. For PolyTech er det helt essentielt, at vi tager aktiv del i at forbedre de sociale og klimamæssige udfordringer, verden stadig står i, forklarer CEO Mads Kirkegaard, der globalt står i spidsen for cirka 800 medarbejdere.

 

Verdensmålene som et strategisk fundament

For PolyTech er certificeringen kun et første skridt på en lang SDG-rejse, der får omsiggribende betydning for vindmøllevirksomhedens forretningsstrategi.

– I vores 2025 strategi er alt fra produktudvikling, produktion, processer og procedurer blevet gennemgået for at sikre, at de har verdensmålene for øje. Når man som virksomhed begynder at implementere verdensmålene, er det vigtigt, at det ikke bliver en proces, der er afkoblet fra den daglige forretningsgang, men er en integreret del af måden, vi tænker forretning på, påpeger Mads Kirkegaard.

PolyTechs fokus på verdensmålene og certificeringen er desuden altafgørende for fastholdelse og ikke mindst tiltrækning af arbejdskraft på den internationale scene, understreger Mads Kirkegaard.

 

Branchen skal løfte verdensmålene

PolyTech anerkender, at det er særligt vigtigt for vindmøllebranchen at være frontløbere:

– De produkter og løsninger, vi tilbyder, bidrager til den grønne omstilling og skal naturligvis produceres på ansvarlig vis og i overensstemmelse med SDG’erne. Naturligvis er vi stolte af at kunne fortælle, at vi er certificeret i de 17 verdensmål, da vi dermed viser, at vi bidrager til at løse nogle af de sociale og klimamæssige problemer verden står overfor, fortæller Mads Kirkegaard og fortsætter:

Det er den internationale certificeringsvirksomhed Bureau Veritas, der står bag og auditerer SDG-certificeringen.

 

 

 Fakta om verdensmålscertificeringen:

  • En certificeringsordning fra Bureau Veritas Certification, der dokumenter virksomheders implementering af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling
  • Virksomhedens indsats med kortlægning, udvælgelse og implementering af verdensmålene screenes og bedømmes efter fastlagte kriterier
  • Lever virksomheden op til de fastlagte krav, modtager virksomheden efterfølgende et verdensmålscertifikat
  • Efter certificeringen gennemføres årlige vedligeholdelsesbesøg for at dokumentere den videre indsats for at opnå verdensmålene