Sihm Højtryk A/S leverer nye imponerende løsninger til verdens ottende største laksefarm

9. november 2021

Sihm Højtryk A/S fra Esbjerg har været med til at levere højtryksudstyr, der effektiviserer rengøringsprocessen med 5-600%.

Effektiv afvaskning

Lakseopdræt er Færøernes største eksportvare. Laksene opdrættes i såkaldte havbrug, som er store ringe med net, der placeres i havet, hvori laksene opvokser. Ringe og net skal regelmæssigt rengøres for begroning, en opgave, som indtil videre er udført ved hårdt manuelt arbejde. Det Færøske firma Bakkafrost, som er verdens ottende største lakseopdrætter, udviklede sammen med Mekanor, en vaskeanordning, der med højtryk kan rengøre fiskeringene på en mere ergonomisk og effektiv måde.

Tidligere blev ringene løftet op på en båd med en kran, hvorefter begroningerne blev spulet væk med manuelt højtryksarbejde. Et fysisk hårdt job, hvor rengøringen af én ring tog tre operatører otte timer. Med en diameter på 160 og 200 meter, samt vægt på ca. 70 ton for hver ring og strengere krav fra myndighederne, var det nødvendigt for Bakkafrost at se på en anden rengøringsløsning.

Sihm Højtryk A/S fra Esbjerg blev derfor kontaktet for at høre om de kunne levere det nødvendige højtryksanlæg og udstyr. De har tidligere leveret kundespecifikke højtryksløsninger til Mekanor. Også denne gang fandt de frem til en løsning – et højtryksanlæg indbygget i container – 260 bar og svimlende 1036 liter saltvand i minuttet, drevet af en 750 Hk motor.

Tysk kvalitet og dansk know-how

Sihm Højtryk A/S er specialister i højtryk, med mere end 30 års erfaring i salg og service af maskiner og udstyr fra verdensførende producenter. Derfor har de også udover selve højtryksanlægget kunne levere dyser, drejeled og andet til den vaskeanordning, som Mekanor har designet og bygget til at rengøre fiske-ringene med.

Det leverede højtryksanlæg er produceret af Hammelmann GmbH, som er en af verdens førende producenter af højtryk og ultrahøjtryksanlæg. Sihm Højtryk A/S er agent for Hammelmann i Danmark, Grønland, Færøerne og Island, hvilket er en af grundene til at opgaven landede hos dem. Sihm Højtryk A/S har allerede stærke relationer på Færøerne, hvor de har fastslået deres navn, som en pålidelig og stærk samarbejds- og udviklingspartner.

”Vi anser det, som en enorm anerkendelse af det vi kan og vores gode kundeforhold med Mekanor, at de bad os om, i samarbejde med dem at løse denne opgave.” siger Frank Sihm, direktør for Sihm Højtryk A/S.

”Rengøring af net i dam- og havbrug er en velkendt teknik indenfor højtryksverdenen. Der findes udstyr designet til netop sådanne opgaver, dog ikke i samme størrelsesorden, som hos Bakkafrost og det er en effektiv og miljøvenlig metode” fortsætter Frank Sihm.

For yderligere information om Sihm Højtryk A/S og højtryksanlægget, kontakt Frank Sihm på tlf: 75159700 eller e-mail: info@sihm.dk.