Vindindustrien efterspørger nyt sikkerhedskursus

25. august 2023

Billedtekst: Træning ved Esbjerg (RelyOn Nutec).

At arbejde og færdes i vindmølleparker kræver en række sikkerhedskurser – det gælder onshore såvel som offshore, og uanset, hvor længe eller hvorfor, du skal arbejde på stedet. Derfor er der nu øget interesse fra vindindustrien i et kortere kursus for kortvarigt besøgende i vindmølleparkerne.

RelyOn Nutec er den førende globale udbyder af træning indenfor vind og grøn energi. Udbuddet af kurser bliver løbende opdateret i forhold til kundernes behov, og derfor står træningscentret i Esbjerg nu klar til lancering af endnu et GWO kursus: Wind Limited Access.

Kurset er designet til at udstyre deltagerne med de nødvendige færdigheder og basal viden til at agere sikkert og ansvarligt under besøg i både onshore og offshore vindmølleparker. På rekordtid kan man altså få trænet en ingeniør eller specialist som kun har behov for et kortvarigt ophold i vindmiljøet.

Reducerer træningstiden med op til 80%

Kravet til sikkerhedstræning bliver fastlagt af Global Wind Organisation (GWO) som er med til at sikre ensartet sikkerhed globalt i industrien. En teknikker i offshore vindmølleparker vil som minimum skulle igennem en basis sikkerhedstræning, bestående af 5 moduler der samlet tager op til 5 dage. Men for medarbejdere som kun sjældent besøger vindmølleparkerne er det nu muligt at tage et basiskursus på bare 4 timer til onshore og 8 timer til offshore parker.

Den kortere træning åbner nu muligheder for at langt flere personer fra nye personalegrupper kan komme ud i vindmølleparkerne, det øger forståelsen for miljøet i en række supportfunktioner hos både vindmølleproducenterne og operatørerne. Derfor er kurset allerede efterspurgt fra flere af kunderne hos RelyOn Nutec.

Ingen kompromis med sikkerheden

Den kortere træning kan kun bruges til sjældne besøg og stiller samtidig krav til at medarbejderen under hele besøget er superviseret af minimum to erfarne personer med den fulde sikkerhedstræning. Jesper Jonø, HSEQ & Product Manager hos RelyOn Nutec, udtaler om den nye træningsstandard:

”Med et kursus som Wind Limited Access har virksomhederne mulighed for at sende personer forsvarligt ud i vindmølleparkerne uden at gå på kompromis med sikkerheden”.

Om RelyOn Nutec

RelyOn Nutec er en global virksomheden som leverer træning og kompetenceudvikling til sikkerhedskritiske industrier. Globalt har virksomheden 34 lokationer fordelt på mere end 20 lande hvori der simuleres og trænes i forskellige scenarier indenfor brand, førstehjælp, højderedning og sikkerhed til søs. Siden virksomheden blev grundlagt for mere end 50 år siden, har RelyOn Nutec været førende i branchen. I tæt samarbejde med kunderne udvikles der nye produkter og services som benytter den seneste teknologi for at give de bedste simuleringer under træningen. Det seneste produkt der er udviklet er GWO Wind Limited Access hvor det første kursus allerede forventes at blive afholdt den 25. August 2023.

Yderligere information

Commercial Director Heidi Bjerge Nüsser
Tlf.: +45 93 63 66 97
E-mail: hbn@dk.relyonnutec.com