Virksomhed bag dansk AI og IoT-teknologi henter millioninvestering til accelerering af salg

23. april 2021

Den lovende danske startupvirksomhed Hexastate CBM Solutions har sikret sig en millioninvestering til at accelerere salg og forretningsudvikling. Investeringen kommer fra en række private investorer samt en strategisk industriel partner, som aktivt skal arbejde med af udvikle Hexastate til at nå nye højder. Hexastates har udviklet en avanceret Internet of Things-teknologi, som ved hjælp af kunstig intelligens kan forudsige nedbrud i produktionsanlæg. Med den nye teknologi kan blandt andre industrivirksomheder undgå dyre nedbrud, der kan medføre store tab.

Hexastates løsning sikrer at produktionsvirksomheder undgår dyre nedbrud i produktionen ved at vise hvilken tilstand en maskine er i, kombineret med avanceret fejldiagnosticering, som hjælper vedligeholdelsesmedarbejderen med at lokalisere fejl, uden at de skal være eksperter i at analysere den komplekse data. Via kunstigt intelligente software-algoritmer har Hexastate automatiseret al analyse, så virksomheder kan se helbredet på deres maskiner hurtigt og nemt via en web og mobil app.

Investeringen skal benyttes til at intensivere Hexastates salgsaktiviteter i Danmark og igangsætte de første skridt om at nå det globale marked. I de sidste måneder har Hexastate arbejdet på at finde de rette investorer, som kan være med til at understøtte de fremadrettede vækstambitioner. Det er lykkedes Hexastate at samle et stærkt felt af private investorer som både har stærke kompetencer indenfor salg til industrielle virksomheder og en strategisk industriel partner, som skal hjælpe med at accelerere salgsaktiviteter yderligere.

Vi oplever en stor interesse fra flere typer af kunder, herunder både produktionsvirksomheder og forsyningsvirksomheder og større OEM-virksomheder. Det smarte ved vores software er at den både fungere som en del af den samlede end-to-end løsning, men vi kan også dele vores algoritmer op som software moduler, der kan nemt kan tilpasses andre industrielle maskinbyggere og -aktørers eksisterende systemer” siger Malte Nørgaard, CEO i Hexastate CBM Solutions ApS.

De næste skridt for Hexastate er at aktivere de relevante kompetencer og netværk opnået igennem syndikatet af investorer fra denne investeringsrunde. Det bliver en kontinuerlig process, hvor der løbende gøres brug af den viden de private investorer besidder, samt den industrielle strategiske partner VODA A/S, som skal være med til at åbne døre og videreudvikle Hexastates løsninger.

Strategisk partnerskab med VODA

Med investoren, VODA A/S, har Hexastate fået en stærk strategisk industriel partner med ombord, hvor Hexastates AI og IoT løsning kan hjælpe deres nuværende kunder, hvor der i forlængelse af samarbejdet også opnås et stærkt fundament at videreudvikle Hexastates platform med endnu flere sensorinputs der kan gøre Hexastates kunstig intelligens endnu bredere.

”Innovation og udvikling er en af grundstenene i VODA. Derfor er vi også rigtig glade for, og stolte over, at vi har fået muligheden for at blive en del af en teknologisk og ambitiøs start-up som Hexastate. Vi tror på, at samspillet mellem service, vedligehold, sensorer, data og software kan åbne op for helt nye og mere bæredygtige muligheder, og det er præcis, hvad Hexastate arbejder med,” siger Christopher Nysted Sørensen, CEO i VODA A/S og fortsætter: “Vi ser frem til at arbejde med teamet i Hexastate og deres ambition om at skalere AI brug og effektiv preventive maintance på et globalt marked.”

”Hexastate har et innovativt produkt kombineret med et stærkt team. Som strategisk partner kan VODA bidrage med erfaringer fra egen vækstrejse, samtidig med en industrialisering af Hexastates teknologier. siger Christopher Nysted Sørensen, CEO i VODA A/S og fortsætter: For VODA understøtter Hexastates produkter virksomhedens fortsatte udvikling af en ’best-in-class’ service- og vedligeholdelsesløsning til energianlæg, ligesom det vil bidrage til udviklingen af virksomhedens innovative og nytænkende servicekoncepter, der idag anvendes af en bred skare af affalds-, biomasse- og energivirksomheder.”

CVX Ventures

Investeringensrunden er gennemført af CVX Ventures, som investerer i vækstvirksomheder sammen med en partnerkreds af +400 erfarne ervhervsfolk, der tilfører værdi gennem risikovillig kapital og kompetencer. Sammen med partnerkredsen har CVX mere end 800 mio. kr. til investering i lovende ventureselskaber.

Fra investorens perspektiv er Hexastate en lovende skaleringscase med stor upside. Løsningen har en unik markedspositionering der adresserer globale kundesegmenter, som med de rette resourcer kan udvikle sig til en eksplosiv vækstcase” siger Anders Larsen, Investment Managers, CVX Ventures

På blot tre måneder har vi lukket runden med et stærkt, kompetent og engageret investorfelt. Det samlede syndikat er et skolebogseksempel på kernen i vores forretningsmodel. Det er derfor ikke en overraskelse at vi opnår en oversubscription på 26% efter en hurtig og effektiv proces. Nu glæder vi os til at se eksekveringen og måle på fremdriften” udtaler Anders Larsen, Investment Manager, CVX Ventures.

Sådan fungerer Hexastates løsning

Hexastate er en plug’n’play løsning med trådløse sensorer, der skal skrues eller limes på maskinerne i virksomhedens produktion. Det hele kobles sammen via en gateway, der sørger for forbindelse mellem sensorer og det cloudsystem, som Hexastate bygger på. Med cloud slipper virksomheden nemlig for at have en server stående on-premise samtidig med, at datasikkerheden er i top.

Operatøren indtaster informationer på maskinen og scanner QR-koden på sensoren med Hexastates nye mobil app – og efter få timer er virksomheden i fuld gang med at monitorere maskinerne. Når systemet er implementeret, tager Hexastates AI-algoritmer over og fortæller automatisk, når en maskine er ved at gå i stykker.

For yderligere information kontakt venligst:

  • Malte Nørgaard, CEO og medstifter af Hexastate CBM Solutions
    telefon: (+45) 6074 8088 og e-mail: mno@hexastate.com
  • Christopher Nysted Sørensen, CEO og medstifter af VODA A/S
    telefon: (+45) 2465 7465 og e-mail: cns@voda.dk
  • Anders Larsen, Investment Manager ved CVX Ventures
    telefon: (+45) 2818 3017 og e-mail: anders@cvx.vc