VisBlue sætter grøn strøm til klimafolkemødet i Middelfart

30. august 2023

Når Klimafolkemødet på torsdag den 31. august slår dørene op, vil dele af festivalpladsen være forsynet med grøn strøm fra et VisBlues flowbatteri.

I modsætning til de mere velkendte batterityper benytter VisBlues flowbatterier den gennemprøvede vanadium redox flow teknologi til at lagre energien i en vandbaseret løsning, der er kendetegnet ved dets ikke-nedbrydelige, ikke-antændelige og lav-risiko fordele. Med en genanvendelsesprocent på hele 99% og en levetid på +20 år, kan flowbatteriet brøste sig af en LCA-rapport, der verificerer at batteriet er et både klima- og miljøvenligt alternativ.

Det var da også netop den flotte LCA-rapport, der i foråret fik Klimafolkemødets arrangører til at rette henvendelse til VisBlue for at se på muligheden for at forsyne Klimafolkemødet med grøn strøm.

Den mulighed greb VisBlue; og i fredags ankom så et 8 kW VisBlue batteri med 40 kWh til Middelfart indbygget i en 20″ container, der til daglig faciliterer fysik- og kemitimerne for de ældste klassetrin på Strandskolen i Risskov ved Aarhus. Med sin størrelse kan batteriet levere 8 kW i 5 timer. Når strømmen i tanken er brugt, vil batteriet trække grøn strøm fra el-nettet, når prisen og dermed CO2-aftrykket er lavest.

På klimafolkemødet har folkemødets besøgende mulighed for at opleve flowbatteriet på nært hold, når VisBlue inviterer besøgende indenfor til dialog og workshops i den 20″ container, som batteriet befinder sig i. Du finder containeren i Uddannelsesområdet – bod nr. 18.

Bag om: Strandskolens brug af VisBlue flowbatteri

Til daglig står flowbatteriet på Strandskolen i Risskov ved Aarhus. Her har man investeret i både solceller og et VisBlue flowbatteri til at lagre den overskydende strøm fra skolens solcelleanlæg. Det er ikke kun energibesparende, men også bæredygtigt på alle måder – det kan nemlig bruges i undervisningen til at bringe bæredygtighed og verdensmål ned i børnehøjde og derved bidrage til at skabe øget klimabevidsthed og klimahandling.

8kw i 5 timer – svarer til 40 kwh
trækker når co2 er lav

Derfor er flowbatteriet bygget ind i en 20” container, som er blevet designet til at kunne facilitere skolens fysik- og kemiundervisning samt diverse fagprøver til de ældste klassetrin. Her har VisBlue desuden bistået med materiale til undervisningen samt et lille demobatteri, som skolen har bygget solceller på. Dette kan også opleves på Klimafolkemødet, hvor Strandskolen stiller med egen bod.

Strandskolen er Danmarks første og eneste Verdensmålsskole. Det betyder, at man har forpligtiget sig til at tage førertrøjen på og gå forrest i arbejdet med Verdensmålene.

Bag om VisBlue

VisBlue arbejder for et stabilt grønt net.

Vi er en Dansk partner indenfor energilagringsløsninger med en track record på +150 installerede batterisystemer på tværs af landende Danmark, Portugal, Tyskland og Tjekkiet.

Gennem vores flowbatterier, gør vi det muligt for vores kunder at lagre energi til brug senere og dermed øge udnyttelsesgraden af energien fra vedvarende energikilder som sol, vind og vand.

Vores batterier benytter den gennemprøvede vanadium redox flow teknologi til at lagre energien i en vandbaseret løsning, der er kendetegnet ved dets ikke-nedbrydelige, ikke-antændelige og lavrisiko
fordele. Med en genanvendelsesprocent på hele 99% og en levetid på +20 år, er VisBlues flowbatterier et bæredygtigt, sikkert og langtidsholdbart alternativ til de gængse batterityper på markedet.

VisBlues kunder strækker sig over kommuner, boligforeninger, selvejende institutioner og industrivirksomheder, som anvender vores batteriløsninger til at balancere deres strømforbrug i en bæredygtig retning både økonomisk, menneskeligt og klimamæssigt.

Kontakt

Mia Voldum
Head of Marketing, Communications & Culture

+4527230612
mvo@visblue.com