Webinar inden for cybersecurity: NIS2, direktivets betydning for ledelsen, krav og mulighed for compliance

15. december 2022

Er du kritisk infrastrukturejer eller leverandør til kritisk infrastruktur, så er NIS2-direktivet muligvis vigtigt for dig!

Medio november blev NIS2-direktivet vedtaget i EU. Et direktiv der skal sikre kritisk infrastruktur og samfundskritiske tjenester mod nedbrud og cyberangreb. Det drejer sig f.eks. om virksomheder og organisationer, der leverer tjenester inden for transport, energi, sundhed, drikkevand, finanssektoren, digital infrakstruktur, spildevand og affaldshåndtering.

NIS2 får store effekt på det danske erhvervsliv og i særdeleshed ledelsen i de virksomheder, der ikke lever op til direktivets krav til f.eks. cybersikkerhedsniveau og kontrol over data. Manglende compliance kan betyde store bøder. Er du og din virksomhed klar til direkte ledelsesansvar – altså det erstatningsansvar, som en ledelse eller bestyrelse for en virksomhed eller en organisation kan ifalde som følge af de handlinger eller undladelser, der foretages i ledelsesgerningen?

Fristen for at implementere og overholde NIS2 i Danmark er sensommeren 2024, men arbejdet bør opstartes allerede nu, hvis ens virksomhed eller organisation er omfattet. Derfor afholder Bureau Veritas webinar, hvor interesserede kan blive klogere på NIS2, hvem der er underlagt direktivet og de krav virksomhederne stilles samt indblik i ISO 27001-standarden. Oplægsholderne er Tom Holsøe, Partner & Advokat hos Poul Schmith Kammeradvokaten og Marianne de Montis, Lead Auditor Information Security hos Bureau Veritas.

Program

13:45-14:00   Velkommen til v. Peter Worck, Bureau Veritas
14:00-14:30   Indlæg v. Tom Holsøe, Poul Schmith Kammeradvokaten

  • Hvad er NIS2, og hvorfor behøver vi dette direktiv?
  • Hvilke virksomheder er underlagt NIS2, og hvilke krav stilles disse samt deres ledelse?
  • Konsekvenser hvis man ikke er compliant – herunder bøderamme
  • Hvilken rolle spiller certificeringer ift. at hjælpe virksomheder med at være compliant?
  • Kan ISO 27001 være den certificering, der sikrer, at virksomheder er NIS2-compliant?
  • Opsamling og Tom Holsøe’s syn på, hvad der er vigtigst i forhold til NIS2?

14:30-14:45   Spørgsmål fra deltagerne til Tom Holsøe

14:45-15:25   System og certificering v. Marianne de Montis, Bureau Veritas

  • Kort gennemgang af ISO 27001-standarden med fokus på, hvor der er hjælp at hente ift. være NIS2-compliant
  • Min virksomhed er ISO 27001-certificeret: hvad skal jeg være opmærksom på?
  • Min virksomhed er ikke ISO 27001-certificeret: hvad skal jeg være opmærksom på?

15:25-15:30   Tak for i dag

Hvem bør deltage?
Du bør deltage, hvis du er kritisik infrastrukturejer eller leverandør til kritisk infrastruktur. Så hvis din virksomhed eller organisation råder over eller indgår i et system, som er afgørende for at kunne udføre vigtige økonomiske og sociale funktioner såsom inden for sundhed, fødevarer, sikkerhed, transport, energi, informationssystemer, finansielle tjenester o.lign., bør du deltage den 26. januar 2023.

Hvad er NIS2?

Du kan læse om NIS2 og direktivets betydning for sikkerheden i Europa her.

I tilfælde af spørgsmål
Hvis du har spørgsmål til webinaret, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 7731 1000 eller kurser@dk.bureaveritas.com

Webinaret koster ikke en krone, men det er forbeholdt vores nyhedsbrevmodtagere, hvorfor tilmelding til vores nyhedsbrev er obligatorisk. Du kan naturligvis altid afmelde dig, hvis du ønsker. Hvis du allerede modtager vores nyhedsbrev, vil du naturligvis ikke blive tilmeldt igen.

Kontaktinformation til arrangør

Bureau Veritas
Tlf: +45 77311000
kurser@dk.bureauveritas.com