Ny energiklynge står stærkt i Esbjerg

26. juni 2020

Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet – et af de største placeres i Esbjerg.

Landsdækkende energi
På kanten til sommerferien etablerer en samlet dansk energisektor Energy Cluster Denmark. Danmarks nye energiklynge etableres med bred opbakning fra energiteknologiske virksomheder og videninstitutioner og bygges med afsæt i de tre klyngeorganisationer Energy Innovation Cluster, House of Energy og CLEAN Energi.

Bestyrelsen for den nye energiklynge har udnævnt Glenda Napier som ny CEO for Energy Cluster Denmark. Næste skridt har været at placere den nye klynges kontorer tæt på energisektoren.

Vi etablerer seks kontorer rundt om i hele landet, hvoraf et af de største bliver i Esbjerg. Det er vigtigt for bestyrelsen, at økosystemet for energiteknologi har let adgang til at samarbejde om innovation. Vi har valgt at placere hovedsædet for vores nye klynge i Aalborg, men vil også have en stærk base i Esbjerg, der er et knudepunkt for den grønne omstilling,” siger Peder Østermark Andreasen, bestyrelsesformand for Energy Cluster Denmark.

Kontoret i Esbjerg placeres i House of Offshore Innovation på Esbjerg Havn, hvor 15 medarbejdere får deres daglige gang og en central del af stabsfunktionen er placeret. Udover kontoret i Esbjerg får Energy Cluster Denmark kontorer i Aalborg, Aarhus, Sønderborg, København og Fredericia.

Om Energy Cluster Denmark
Medlemmerne i de danske energiklynger – Energy Innovation Cluster, House of Energy og CLEAN Energi – forenes den 1. juli 2020 i Energy Cluster Denmark. Bag står både virksomheder og brancheorganisationer; bestyrelsen tæller bl.a. store internationale virksomheder som Vestas, Siemens, Danfoss, Ørsted, EWII og Total samt universiteter, videninstitutioner og offentlig efterspørgsel.