Nyt samarbejde løfter forskning og innovationen på energilagring

29. august 2022

Effektiv lagring af grøn energi er både en forudsætning for den grønne omstilling og et potentielt industrieventyr med afsæt i en dansk styrkeposition.

For bedst muligt at understøtte både omstilling og udvikling på energilagring har Energy Cluster Denmark og Dansk Center for Energilagring (DaCES) nu indgået en samarbejdsaftale, som skal sikre en forskningsorienteret og innovativ sektor den optimale sparring:

”Sammen er vi i stand til at understøtte den samlede forsknings- og innovationsindsats på energilagring,” siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark, og sekretariatschef Anne Marie Damgaard fra DaCES er enig:

”Med en tydelig arbejdsfordeling får virksomheder, universiteter og videninstitutioner engageret i energilagring og konvertering kvalificeret og kompetent hjælp og støtte, når de har behov for det,” siger hun.

DaCES samler ny viden og forskning inden for energilagring fra de danske universiteter og videninstitutioner på tværs af teknologi, samfund og uddannelse, og Energy Cluster Denmark er gode til at tage de næste skridt, når virksomhedernes teknologiudvikling skal sikres finansiering og ud på markedet og gøre en grøn forskel.

”Med partnerskabet sikrer vi, at der er fuld rygdækning og støtte hele vejen fra innovativ tanke til ny teknologisk løsning,” siger Glenda Napier.

Du kan høre mere om samarbejdet mellem Energy Cluster Denmark og Dansk Center for Energilagring til DaCES årsdag den 14. september, hvor Glenda Napier og Anne Marie Damgaard er på scenen.

Se program på https://daces.dk/blog/2022/08/17/aarsdag-2022/

”Sammen med Energy Cluster Denmark arbejder vi for at bringe viden i spil hos virksomhederne på kort og langt sigt til fordel for Danmarks grønne omstilling”

Anne Marie Damgaard, sekretariatschef, DaCES