Om Energy Cluster Denmark

Energy Cluster Denmark er Danmarks klyngeorganisation for hele den samlede energisektor. Vores vision er, at Danmark skal være en grøn førernation for udvikling og demonstration af innovative og globale energiløsninger. Derfor er Energy Cluster Denmark den neutrale, værdiskabende og medlemsdrevne innovationsplatform for etablering og facilitering af innovationssamarbejder mellem små og store virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører i hele energisektoren.

I Energy Cluster Denmark koncentreres værdien af den innovationsfremmende indsats. Energy Cluster Denmark er formet af virksomheder og videninstitutioner og drevet af behovet for et stærkt samlingspunkt for innovation, som er helt afgørende for at sikre en konkurrencedygtig dansk energiklynge.

 

Energy Cluster Denmark bidrager til at accelerere den grønne omstilling og CO2-reduktion igennem udviklingen af nye globalførende teknologiske løsninger på tværs af energiområder og ved sektorkobling. Derfor understøtter vi som klyngeorganisation danske virksomheder og videninstitutioner deltagelse i internationale innovationsaktiviteter. Læs mere om, hvordan vi skaber konkrete innovationsaktiviteter og projekter i samarbejde med vores medlemmer her.

Vi ser vind, gas, fjernvarme og el som hinandens fælles, understøttende forudsætninger i fremtidens energisystem, og derfor arbejder vi for synergien og den teknologiske udvikling på tværs af energiområderne i tæt dialog med vores 500 medlemmer. Læs mere om vores fokusområder inden for energisektoren.

Vil du lære os endnu bedre at kende? Så kan du nu nu downloade vores nye profilbrochure , som giver dig det samlede overblik over vores medlemsfordele, vores arbejde og projekter samt hvad der driver os, som klyngeorganisation.

Se vores vedtægter