Airmaster

Udfordring

Airmaster har udviklet et komplet ventilationssystem, der kan regulere både luftkvalitet og termisk komfort. Den store kompleksitet af systemet har sat større krav til den automatiserede avancerede styring end ventet, og der skal således findes en løsning, der kan sikre en energioptimeret brug af anlægget.

Idé til løsning

Formålet med projektet er på hardwaresiden at udvikle en ny automatiseret styringsplatform til et multi/varme/køling og ventilationsunit, der kan indsættes i eksisterende bygninger, som er modulært opbygget og baseret på Linux styresystem og standard komponenter. Det skal således være muligt at bruge open source løsninger og det skal være let at lave hurtige ændringer og tilføjelser. Alle anlæg skal understøtte IoT og kunne tilgås fra Airmasters eksistende online platform. Den modulære opbygning i styringen skal modsvare modularitet i anlægget, således at styring understøtter en optimal produktions- og testproces samt en mere agil udviklingsproces for fremtidige varianter.

Kort sagt, så er udviklingen af en modulært opbygget styringsplatform, som skal understøtte IoT og tillade brug af open source løsninger, løsningen til udfordringen. Den modulære opbygning vil dermed gøre det let at implementere ændringer og tilføjelser i systemet.

Projektleveringer

IoT kompatibelt og modulært styresystem til brug i komplekse ventilationssystemer der tillader modularitet i det fysiske system.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Energi Teknologi Innovation (ETI), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. ETI projektet støttes af Regionalfonden.

Projektfilm

Se en præsentation af projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Juli 2020
Slut: December 2021
Bevilling: DKK 2.618.340

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail