Beton til bølgeenergi

Udfordring

I dag er omkostningerne til bølgekraftanlæg høje. Størstedelen af de eksisterende anlæg er skabt af dyre stålkonstruktioner, der kræver løbende vedligehold. Beton er et nyt materiale indenfor bølgekraft, som udviklere ser på med stor interesse.

Beton er et billigt, fleksibelt og tilgængeligt materiale, der kræver et minimum af vedligehold. Anvendelsen af beton til havs har dog indtil nu handlet om ikke-flydende konstruktioner, fx havnemoler eller fundamenter til havvindmøller. Erfaringerne med flydende konstruktioner i beton til bølgekraft er med andre ord begrænsede – på trods af et stort potentiale.

Idé til løsning

Partnerne i Beton til bølgeenergi har udviklet en guide, som kan bruges ved udvikling af fremtidige bølgekraftanlæg. Guiden er baseret på erfaringerne fra to konkrete bølgekraftanlæg, som blandt andet anvender højstyrkebeton som en del af konstruktionen og således informationer om flydende pontoner i beton til bølgekraftanlæg. Projektet danner grundlag for fremtidige bølgekraftanlæg, hvor projektpartnere ønsker at bruge flydende beton.

Problemejere
  • Følger
Problemløsere
  • Development v/Kim D. Nielsen
  • WD Test
  • Hicon
  • Aalborg Universitet

Slutrapport for projektet Beton til bølgeenergi

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Januar 2019
Slut: December 2019
Bevilling: DKK 1.639.380

Kontaktperson

Christian Munk Jensen

Christian Munk Jensen
Project Manager
Tlf: +45 5055 2606
E-mail