CLEAN Green Plan Region Sjælland

Få dækket alle udgifter til energi- og ressourcerådgivning – og støtte til nye investeringer i din virksomhed

Vil du spare penge i din virksomhed, opnå en grønnere profil og samtidig være med at til at reducere energi- og materialeforbruget til gavn for økonomien, miljøet og klimaet?

Op til 100% støtte til energi- og ressourcerådgivning
I de fleste virksomheder er der potentiale for enten at optimere på energi- eller ressourceeffektivitet. Og i nogle tilfælde både og.

Med CLEAN Green Plan får du nu muligheden for i samarbejde med en specialiseret rådgiver at gennemgå virksomhedens potentialer for optimering og få regningen for rådgivningen refunderet med op til 100 procent. Du vil få konkrete anvisninger og beregninger på tiltag, der kan effektivisere virksomhedens energi- og ressourcestrømme.

Tiltagene samles i en oversigt, som vi kalder en GRØN FORRETNINGSPLAN. Her har du har et færdigt beslutningsgrundlag for fremtidige grønne investeringer. Du vælger selv hvilken rådgiver, du vil løse opgaven sammen med.

Implementering: Penge til forbedringer
De tiltag, der lægges op til i den grønne forretningsplan, kan der søges støtte til at implementere. Støtten udgør op til 30 % af implementeringsomkostningerne.

Bliv holdt i hånden: Få gratis hjælp fra Energy Cluster Denmark
Synes du, det virker uoverskueligt at få undersøgt din virksomheds energi- og ressourceforbrug? I Energy Cluster Denmark tilbyder vi gratis hjælp i form af en indledende dialog omkring virksomhedens potentialer og holder dig efterfølgende i hånden ved at at hjælpe med udformning af opgavebeskrivelsen til rådgiveren, at finde den rigtige rådgiver og helt til planen er færdig og en eventuel implementering kan sættes i gang. Så har du spørgsmål undervejs, har du altid mulighed for sparring og vejledning.

Hvem kan deltage?
Projektet er målrettet små og mellemstore virksomheder, der:

· Har under 250 ansatte og

· Har en årlig omsætning på højst 50 mio. EUR og/eller

· Har en samlet årlig balance på højst 43 mio. EUR

· Er motiveret til at indgå i et samarbejde om grøn udvikling i virksomheden – altså bruge noget tid på det, og registrere den tid.

Hvor kommer pengene fra? Projektet er finansieret af EU’s regionalfond og regionale erhvervsfremmemidler. Det er offentlige midler, som har til formål at forbedre energi- og ressourceeffektiviteten i danske SMV’er for både at styrke deres konkurrenceevne og samtidig reducere udledning af drivhusgasser.

Finansieret af

Fakta

Start: Januar 2018

Slut: August 2022

Budget: DKK 30.300.000

Kontaktperson

Christian Boysen

Christian Boysen
COO
Tlf: +45 6171 8663
E-mail