DIMAS

Udfordring

Udfordringen er digitalisering af maskiner til væskehåndtering med autonome sensorer ved lav installationsomkostning i form af trådløse sensorer både forsyningsmæssigt og data mæssigt.

Idé til løsning

Formålet med projektet og udvikle et produkt og opnå energibesparelse i drift af maskiner. Energi-optimering af maskiner kræver mange data fra sensorer og de sensorer vi vil udvikle er, til forskel fra de eksisterende sensorer, autonome og kræver derfor hverken batterier, batteriskift eller forsyningskabler. Derved får de den fordel, at de er billige og lette at installere. Samtidig kan maskinens drift overvåges og forebyggende vedligeholdelse kan iværksættes inden nedbrud. Samlet set gør det produktet interessant for industrien.

Projektleveringer
Projektlevering på dette projekt er at skabe en prototypen på den autonome sensor baseret på termisk energihøstningsteknologi. Tilpasning af TEGnology eksisterende kompakte energihøstningsplatforme – senseever til Alfa Lavals dekanter, pumper og varmevekslere. Den nye prototype skal testes og modulariseres med standard komponenter så de kan integreres i nye og eksisterende maskiner.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Fremme af innovation indenfor grøn energiteknologi (FIE), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. FIE projektet støttes af Regionalfonden.

Projektfilm

Se en præsentation af projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Januar 2020
Slut: December 2023
Bevilling: DKK 1.750.000

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail