FerroBAT

Udfordring:
Den maritime sektor ser i de kommende år ind i en stor omstilling fra fossile brændstoffer til brændstoffer baseret på vedvarende energikilder. Dog er der stadig brug for at finde løsninger, der kan lagre den vedvarende energi. Energilagring vil nemlig spille en central rolle i den grønne omstilling, da det vil muliggøre en mere stabil og pålidelig integration af vedvarende energikilder som sol og vind i det eksisterende elnet.

Løsning:

Projektet har til formål at udvikle en innovativ energilagringsløsning baseret på Jern Flow teknologi, der kan levere pålidelig langvarig energi til maritime fartøjer samt elnettet vha. Ikke-giftige, miljøvenlige, omkostningseffektive og ikke-brændbare jernbaseret elektrolytter. Innovation i brugen af vandopløselige koordinationskomplekser af jern vil tillade drift ved neutral pH. Dette vil repræsentere et stort ikke-iterativt trin der vil omgå energitab og behovet for at genbalancere celler som en konsekvens af belægning og brint cirkulation. Dette vil med fordel forenkle stack konstruktionen betydeligt.

Omfattende test forsøg vil blive udført på et store-skala kommercielt tilgængelig jern flow batteri (75 kW / 500 kWh) for at opnå en stor forståelse af systemet og forbedre batteridriften. Derudover vil en kontrolstrategi for effektiv drift (effektivitet og pålidelighed) udvikles.

Effekt:

Projektet sigter efter at opnå en pris på under 100 €/kWh ved opskalering.

Partnere:

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

DTU Danmarks Tekniske Universitet

SDU Syddansk Universitet

DFDS A/S

Siemens Energy A/S

Energy Cluster Denmark 

Finansieret af

Fakta

Finansiering:

EUDP (14.500.000 DKK)

Totalbudget: 14.524.553,00 kr.

Støttebeløb: 8.179.024,00 kr.

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail