Green Energy Storage Cotainer

Udfordring

Der er mange måder, hvorpå havne kan reducere skadelig diesel forurening og reducere deres energiforbrug. Kun et par Europæiske havne har implementeret grønne og energibesparende tiltag i deres daglig drift. Aalborg havn Logistik er en af disse pionerer når det kommer til introduktion af grønne energieffektive løsninger samtidig med, at de forbliver konkurrencedygtige. Ved Aalborg havn er alle kraner drevet af diesel motorer der udleder CO2 og andre skadelige partikler, og det vil Aalborg havn gerne ændre på. De er derfor interesseret i at implementerer en grøn løsning i deres kraner i samarbejde med HMK Bilcon, Aowei Technologies, Nordic Ultracapacitor Engineering og Research Centre and Aalborg Universitet.

Idé til løsning

En grøn energilagringscontainer skal erstatte diesel motorer på havnekraner. Den grønne energilagringscontainer skal være udskiftelig og genopladelig som et batteri for at tillade hurtig udskiftning under en arbejdsdag.

Projektleveringer

Design, udvikling, konstruktion, test og validering af den grønne Powerbank baseret på batteri og kondensator teknologi, der skal bruge som energikilde for havnekraner med udskiftning og hurtig opladning.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Energi Teknologi Innovation (ETI), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. ETI projektet støttes af Regionalfonden.

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Maj 2020
Slut: Januar 2023
Bevilling: DKK 1.815.000

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail