IDSC

Formålet med dette projekt er at dokumentere energieffektivitet og performance af DR systemet, når kun DH netværket er tilgængeligt som energikilde. Dette er den største forskel sammenlignet med et andet demonstrationsprojekt der tidligere er udført af SolarCooling, hvor en luft-baseret solfanger blev som den primære energikilde, og DH kun blev brugt som back-up varme kilde.

Udfordring

Om sommeren er der høj efterspørgsel på elektricitet til køleapplikationer, men lille efterspørgsel på varmekilder, og derfor er der overskud af varme tilgængeligt.

Idé til løsning

IDCS leverer en løsning ved at bruge varmen fra fjernvarmenettet i et kølesystem som energikilde til en køle- og luftskvalitets løsning

Projektleveringer
Tilpasning, test og validering af eksisterende sol kølings teknologi til brug med energi fra fjernvarme nettet. Systemet vil både blive testet i laboratoriet og senere i det virkelige liv.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Energi Teknologi Innovation (ETI), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. ETI projektet støttes af Regionalfonden.

Projektfilm

Se en præsentation af projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: September 2020
Slut: December 2022
Bevilling: DKK 1.260.000

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail