InviTrack

NPC har en unik patenteret løsning til strømforsyninger der gør det muligt at reducere størrelsen til en femtedel. For skinnebelysning, der bl.a. bruges i butikker, museer, caféer, restauranter mm., betyder det at strømforsyningen kan gøres lille nok til at den kan integreres fuldt i belysningsskinnen. Ud over design fordelen, giver NPCs teknologi også en række energi og miljømæssige fordele, bl.a. øget effektivitet, længere levetid og reduceret brug af råmaterialer. Disse fordele opnås ved hjælp af såkaldte resonante konvertere, der arbejder ved frekvenser der er op til 1.000x højere end traditionelle løsninger. Teknologien er resultatet af 5 års forskning på DTU og beskyttet af 15 patenter.

Udfordring

Der er behov for at udvikle en hel produkt serie for at servicere dette markedssegment og kundernes behov. Denne produkt familie vil skulle kunne spænde over effekt niveauer fra 15-42 W, kunne styres med de interfaces der er standard i markedet i dag (tænd/sluk, DALI, bluetooth mm.) samt være forberedt til fremtidens human centric lighting. Sidste nævnte kræver, ud over styring via før nævnte interfaces, at f.eks. farvetemperatur og intensitet kan justeres og at systemet kan arbejde sammen med sensorer mm.

Idé til løsning

Selve løsningen er at udvikle en itntelligent afløbsløsning for filtrering og UV bestråling, og som er automatisk styret.

Projektleveringer

I projektet skal der først og fremmest defineres et interface og herefter skal der arbejdes på en skalering og en optimering af de forskellige effekttrin, samt optimering af magnetiske komponenter. Efterfølgende skal der udvikles en miniaturiseret PIR sensor efterfulgt af integration og evaluering.

Problemejer

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Teknologi Innovation, Miljø og Energi (TIME), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. TIME projektet støttes af Regionalfonden.

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Februar 2020
Slut: December 2021
Bevilling: DKK 3.365.000

Kontaktperson

Christian Boysen

Christian Boysen
COO
Tlf: +45 6171 8663
E-mail