NOW Ports

NOW Ports er et internationalt Innovationsprojekt med det formål at facilitere samarbejde og udvikling af havnerummet på Rønne Havn (DK), Trelleborg Havn (SE) og Karmsund Havn (N). Projektsamarbejdet skal, på tværs af udviklere, OEM’er og underleverandører til offshore vind, lede frem til konkrete innovationsprojekter.

Udfordring

Vindmøllerne forventes at vokse i størrelse fra 10 MW til op til 20 MW i løbet af få år. Dette vil stille store krav til eksisterende såvel som nye offshore vind havne. I dette projekt vil tre nordiske havne indgå innovationssamarbejde med offshore vind aktører med henblik på at opgradere, re-designe og tilpasse eksisterende faciliteter og infrastruktur.

Idé til løsning

Idéen er at identificere og afdække specifikke muligheder for samarbejde og strategisk innovation mellem interessenter ved Nordiske havne. Formålet er at fremme langsigtede forretningsmuligheder for nordiske havne og skabe muligheder for fælles retning og udførelse.

Projektleverancer

Hovedleverancen er at definere, udvælge, igangsætte samt udvikle 6 konkrete fællesprojekter, der involverer nordisk havne og offshore vind virksomheder.

Projektejer 

Problemejere

Problemløsere

 

Finansieret af

Fakta

Start: Marts 2020
Slut: Juli 2021
Budget: DKK 2.400.000

Kontaktperson

Charlotte Baumgartner

Charlotte Baumgartner
Project Manager
Tlf: +45 8144 9255
E-mail